Ο Οκτάι απειλεί: Είτε η Ελλάδα θα αποστρατικοποιήσει τα νησιά, είτε θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία τους

Ο Οκτάι απειλεί: Είτε η Ελλάδα θα αποστρατικοποιήσει τα νησιά, είτε θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία τους

«Η Τουρκία κάνει υπομονή εδώ και 100 χρόνια, από την Συνθήκη της Λωζάνης»

Στους συνηθισμένους προκλητικούς ρυθμούς κινήθηκε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, απειλώντας την Ελλάδα πώς η Άγκυρα θα αμφισβητήσει την κυριαρχία της στα νησιά του Αιγαίου, σε περίπτωση που δεν προχωρήσει στην αποστρατιωτικοποίησή τους.

«Η Τουρκία κάνει υπομονή εδώ και 100 χρόνια, από την Συνθήκη της Λωζάνης, τα νησιά πρέπει αποστρατικοποιηθούν. Η Ελλάδα ή θα κάνει αυτό που πρέπει ή υπάρχει και η ιστορία στις αρχές του 20 αιώνα. Υπάρχει και η πρόσφατη ιστορία της Κύπρου. Η Ελλάδα ή θα αποστρατικοποιήσει τα νησιά ή η Τουρκία θα αρχίσει να αμφισβητεί την κυριαρχία τους. Θα τα αμφισβητήσουμε και όπου φτάσει αυτό», ανέφερε στην εφημερίδα Milliyet.

Επίσης σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ως παράδειγμα ακόμα και το Καστελόριζο: «Υπάρχουν νησιά, που βρίσκονται κάτω από την μύτη μας και στρατικοποιούνται. Αυτά είναι απειλεί για εμάς , δεν μπορούμε να τα και δεν μπορεί η Τουρκία να μην απαντήσει σε αυτήν πράξη της Ελλάδος».

1
σχόλιο
  1. avatar Α.Τ

    Κε Οκτάι μήπως κάνετε υπομονή από το 1821 και το ξεχάσατε; Όσο για την αποστρατικοποίηση των Νησιών μας που είναι κάτω από τη μύτη σας, μήπως κάτω από τη μύτη μας, των Νησιών μας, δεν είναι οι δικές στρατιές, οι οποίες μάλιστα μας απειλούν κιόλας. Κατά τη "λογική σας" μια λύση βλέπω να μετακινηθεί η χώρα σας λίγο ποιο ανατολικά...

Παρακαλούμε περιμένετε ...