ΝΔ: Χυδαιότητα η αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ στα δάνεια βουλευτών μας και στελεχών της κυβέρνησης

ΝΔ: Χυδαιότητα η αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ στα δάνεια βουλευτών μας και στελεχών της κυβέρνησης

Απάντηση στον εκπρόσωπο της Κουμουνδούρου Νάσο Ηλιόπουλο για «χαριστικές ρυθμίσεις δανείων»

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγορεί ότι «συνεχίζει να πορεύεται στον γνώριμό του δρόμο της χυδαιότητας» εξαπολύει η ΝΔ, με αφορμή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα δάνεια βουλευτών της ΝΔ και κυβερνητικών στελεχών.

«Βουλευτές της ΝΔ και κυβερνητικά στελέχη πράγματι έχουν δάνεια από τράπεζες, τα οποία δηλώνουν στο "Πόθεν Έσχες". Όπως ακριβώς δάνεια από τράπεζες έχουν και αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί Έλληνες. Ούτε μεμπτό είναι, ούτε παράνομο» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ απαντώντας στον κ. Ηλιόπουλο.

Επισημαίνει ότι το γεγονός ότι το αναγάγει σε αντιπολιτευτικό θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ, συνδέοντάς το, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, με ένα συγκεκριμένο ζήτημα, που έχει όντως κοινωνική διάσταση, είναι άλλη μια απόδειξη του ακραίου λαϊκισμού του. «Όταν μιλάμε για τοξικό κλίμα από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτό ακριβώς εννοούμε» προσθέτει η ΝΔ.

«Για τον κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του χαριστικές ρυθμίσεις των δανείων τους, για τους πολίτες πλειστηριασμοί α' κατοικίας»

Νωρίτερα ο Νάσος Ηλιόπουλος είχε δηλώσει: «Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του σπάνε όλα τα ρεκόρ με 12,7 εκατ. ευρώ χρέη σε τράπεζες, βγήκε στο σφυρί η πρώτη κατοικία της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, για χρέη 15.000 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα». «Για τον κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του χαριστικές ρυθμίσεις των δανείων τους, για τους πολίτες που μέσα στο σαρωτικό κύμα ακρίβειας αδυνατούν να αντεπεξέλθουν, πλειστηριασμοί και "ελεύθερη αγορά"», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τονίζει ότι «είναι αυτονόητο πως ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας πρέπει να παγώσει».

Τονίζει επιπλέον ότι είναι αυτονόητο πως η αξιωματική αντιπολίτευση περιμένει «τους βουλευτές, υπουργούς της ΝΔ και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη με τα 1,3 εκατ. χρέη, να ψηφίσουν την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, προκειμένου στα πόθεν έσχες να υποχρεούνται όλοι να δηλώνουν όχι μόνο το ύψος των δανείων τους αλλά και τα έγγραφα των ρυθμίσεών τους». «Για να δούμε εάν είναι όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο και τις τράπεζες», αναφέρει καταληκτικά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...