Νέες τουρκικές απειλές: «Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά το συντομότερο ή αμφισβητούμε την κυριαρχία τους»

Νέες τουρκικές απειλές: «Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά το συντομότερο ή αμφισβητούμε την κυριαρχία τους»

«O πρωθυπουργός της Ελλάδας δίχως να ντραπεί επιχείρησε να παρομοιάσει την "ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου" με όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία» δήλωσε ο Φουάτ Οκτάι

Νέες απειλές για τα νησιά του Αιγαίου εξαπέλυσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι, με πρόσχημα τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«O πρωθυπουργός της Ελλάδας δίχως να ντραπεί επιχείρησε να παρομοιάσει την "ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου" με όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία» δήλωσε προκλητικά ο Τούρκος αντιπρόεδρος για τον Αττίλα, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις για την τουρκική στάση.

«Επιπλέον, είναι πρωθυπουργός μιας χώρας που στρατιωτικοποιεί τα νησιά του Αιγαίου παραβιάζοντας κατάφωρα τις διεθνείς συμφωνίες. Εάν η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών στο Αιγαίο δεν πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία των νησιών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των συμφωνιών» δήλωσε ο Οκτάι όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Συνέχισε δε τις προκλήσεις, λέγοντας ότι «ο στομαχόπονός τους είναι, επειδή οι Τουρκοκύπριοι σήκωσαν κεφάλι, ζουν ελεύθεροι και ανεξάρτητοι με τη σημαία τους, τη γη τους και έχοντας τη δική τους εθνική βούληση».

2
σχόλια
  1. avatar ΄Ενας αφελής

    Η κατάλληλη απάντηση που θα έδινα σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις, αν μου το επέτρεπε το φιλόξενο NEWS.GR, θα ήταν μελωδικό σε στίχους και μουσική του Νίκου Καλογερόπουλου, με τίτλο " Όταν γυρίσω θα ..."

  2. avatar Α.Τ

    Οι ανακοινώσεις αυτού του τύπου από τούρκους επίσημους, αν δεν αφορούσαν Εθνικά θέματα θα ήταν ανέκδοτα. Επιπλέον δεν χρειάζεται να καταγγέλλουμε εμείς την τουρκία για απειλές κατά της κυριαρχίας μας και των σχετικών δικαιωμάτων μας με ανακοινώσεις τους αυτές αυτό-καταγγέλλονται. Όσον αφορά την εισβολή, κατοχή, τον εποικισμό, τους φόνους και τις βιαιότητες κατά των Ελληνοκυπρίων αδελφών μας, αυτά κατά τους τούρκους αποτελούν ειρηνευτική επιχείρηση, είναι θέμα ορισμού.

Παρακαλούμε περιμένετε ...