Οικονόμου: Εμείς σώζουμε ανθρώπινες ζωές, η Τουρκία ας στρέψει την προσοχή της στους λαθροδιακινητές

Οικονόμου: Εμείς σώζουμε ανθρώπινες ζωές, η Τουρκία ας στρέψει την προσοχή της στους λαθροδιακινητές

Απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου

Σαφή απάντηση στην Τουρκία μετά τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις από τον πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η Τουρκία έχει πάρει τις απαντήσεις της από την Ελλάδα, νηφάλια και τεκμηριωμένα. Απαντούμε με πράξεις που σώζουν ανθρώπινες ζωής. Καλά θα κάνουν, να στρέψουν την προσοχή του στα κυκλώματα των, που αδιαφορούν για την αξία της ανθρώπινης ζωής» ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Οικονόμου. Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου συνεχάρη εκ μέρους της κυβέρνησης δημοσίως το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, για την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοικτά της Δήλου.

«Για μια ακόμη φορά με παρέμβαση του Λιμενικού Σώματος σώθηκαν ανθρώπινες ζωές που αδίστακτα κυκλώματα διακινητών θέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο, χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα. Να σημειώσω ότι ουδείς από το σύνολο των ανθρώπων που διεσώθησαν δεν έφεραν σωσίβιο, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος που τους μετέφερε δεν είχε κανένα σωστικό εξοπλισμό. Η Κυβέρνηση συγχαίρει δημοσίως το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος για την αυταπάρνηση που διαρκώς δείχνουν και για τη φύλαξη των συνόρων μας, αλλά και για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών στο Αιγαίο. Η επιχείρηση αυτή που πραγματοποίησαν οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος αποτελεί μια ακόμη αποστομωτική απάντηση στους κατά σύστημα συκοφάντες τους, αλλά και σε όσους αβαντάρουν τους συκοφάντες αυτούς.

Εκείνοι που πολύ εύκολα ασκούν απερίσκεπτη και κριτική στο ελληνικό Λιμενικό Σώμα, ας δουν τα πραγματικά περιστατικά και ας στρέψουν την προσοχή τους στην εξάρθρωση των κυκλωμάτων λαθροδιακινητών και όσων τους καλύπτουν. Η Ελλάδα απαντά με πράξεις στην εύκολη και άδικη κριτική που κάποιοι κάνουν με λόγια. Και ένα δράμι πράξης αξίζει όσο τόνοι θεωρίας, ειδικά σε ό,τι αφορά τη σωτηρία της ανθρώπινης ζωής».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «ανυπόστατες» τις κατηγορίες του προέδρου της Τουρκίας, ενώ αναφορικά με τις πληροφορίες περί πρόθεσης της Τουρκίας να θέσει το θέμα των νησιών στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, είπε πως «κάθε ανάλογη και αντίστοιχη προσπάθεια της Τουρκίας στο παρελθόν έχει πάρει απάντηση νηφάλια και τεκμηριωμένα με βάση το διεθνές δίκαιο».

Παρακαλούμε περιμένετε ...