Τσίπρας: Η κυβέρνηση μετέτρεψε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας σε «ζόμπι»

Τσίπρας: Η κυβέρνηση μετέτρεψε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας σε «ζόμπι»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «πρωτόγνωρη πραγματικότητα» και «τριπλή κρίση» για τους μικρομεσαίους

Στην "πρωτόγνωρη πραγματικότητα" που βιώνει η ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στη συνομιλία που είχε με τη δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου στο πλαίσιο του Συνεδρίου Future of Retail 2022 της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Όπως είπε, κατά τις περιοδείες το προηγούμενο διάστημα σε όλη την Ελλάδα βρέθηκε κυρίως με ανθρώπους της "αγοράς" και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, οι οποίοι μετέφεραν μια "πρωτόγνωρη εικόνα" και έκαναν λόγο για μια "τριπλή κρίση" που καλούνται να αντιμετωπίσουν και η οποία περιλαμβάνει τη "μείωση του τζίρου", τα "συσσωρευμένα χρέη" και την "ενεργειακή κρίση". Αυτά, συνέχισε, έχουν δημιουργήσει μια "αφόρητη κατάσταση" για τον κλάδο, η οποία ξεπερνάει και την αντίστοιχη στα χρόνια των μνημονίων και χρειάζεται συγκεκριμένο "σχέδιο" για να αντιμετωπιστεί.

Όσον αφορά το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισήμανε πως οι βασικοί πυλώνες του περιλαμβάνουν τον "επανασχεδιασμό" των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά και τη ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων με διαγραφή μέρους τους. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την απουσία πολιτικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι άλλαξε "προσέγγιση" απέναντί τους μετεκλογικά, καθώς από "ραχοκοκαλιά" της οικονομίας έγιναν "ζόμπι".

Παρακαλούμε περιμένετε ...