ΣΥΡΙΖΑ: Θα διαψεύσει και την Google ο κ. Οικονόμου το λογισμικό παρακολούθησης predator;

ΣΥΡΙΖΑ: Θα διαψεύσει και την Google ο κ. Οικονόμου το λογισμικό παρακολούθησης predator;

Η αξιωματική αντιπολίτευση για την παραδοχή του τεχνολογικού κολοσσού, ότι το έχουν προμηθευτεί κρατικοί φορείς

Στο θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών που προέκυψε μετά από καταγγελία του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ότι κρατική υπηρεσία παρακολουθούσε το κινητό του, επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία επικαλούμενος την Google.

Όπως αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «πριν ένα μήνα είχαμε θέσει δημοσίως προς την κυβέρνηση το ερώτημα, αν έχει προμηθευτεί το ελληνικό Δημόσιο το λογισμικό παρακολούθησης "predator", με αφορμή τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ο οποίος ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς για επιχειρηματικά συμφέροντα που επωφελούνταν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη» και προσθέτει ότι «έκτοτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το αρνείται επανειλημμένα, αποδίδοντας την παρακολούθηση σε ιδιώτη».

«Η σημερινή αποκάλυψη της Google, ότι κρατικοί φορείς στην Ελλάδα έχουν προμηθευτεί το λογισμικό παρακολούθησης predator και μάλιστα και για κινητά με λογισμικό android, αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και βάζει ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ αυτής της σκοτεινής ιστορίας» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ερωτά: «Θα διαψεύσει και την Google τώρα ο κ. Οικονόμου; Ή θέλει να πείσει, πως οι κρατικές υπηρεσίες προμηθεύτηκαν το λογισμικό παρακολούθησης μόνο για τον εν λόγω δημοσιογράφο;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταλήγει τονίζοντας: «Επειδή πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα Δημοκρατίας και θεωρούμε αδιανόητο να παρακολουθούνται παράνομα από κρατικές υπηρεσίες πολίτες και δημοσιογράφοι, καλούμε τη κυβέρνηση να δώσει καθαρές εξηγήσεις».