Αλέξης Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια ένα άλλο κόμμα»

Αλέξης Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια ένα άλλο κόμμα»

«Είναι βέβαιο ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές»

Έχοντας πάρει εντολή από 150.000 ψηφοφόρους και έχοντας υπερδιπλασιάσει τα μέλη του κόμματός του, ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωσης της εκλογικής διαδικασίας έχει πλέον στα χέρια του την ισχυρή εντολή μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

«Προοδευτική Συμμαχία είναι πια ένα άλλο κόμμα. Ένα κόμμα πιο μαζικό, ένα κόμμα λαϊκό, ένα κόμμα νεανικό, ένα κόμμα σύγχρονο και ριζοσπαστικό. Μα πάνω από όλα ένα κόμμα των μελών του» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στις κάλπες για την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα και την εγγραφή τους ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν 150.000 ψηφοφόροι. Από αυτούς οι 110.000 εγγράφηκαν για πρώτη φορά στο κόμμα το οποίο πλέον αριθμεί συνολικά 172.000 μέλη.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι με την απροσδόκητα υψηλή συμμετοχή στις κομματικές κάλπες δόθηκε και το σήμα της πολιτικής αλλαγής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών τότε κέρδισε τρεις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κος Μητσοτάκης» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας νίκησε τον κ. Τσίπρα κι ανατρέποντας τα προγνωστικά, εκλέχτηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας ότι έχει κατοχυρώσει τη θέση του μετά την επερχόμενη ήττα» αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Το απόγευμα αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα της προεδρικής κάλπης όπως και το αποτέλεσμα από την κάλπη των 61.000 παλαιών μελών για τα πρόσωπα που θα καλύψουν τις 300 θέσεις της νέας ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.