ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αμετροέπεια και πολιτικός τυχοδιωκτισμός της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αμετροέπεια και πολιτικός τυχοδιωκτισμός της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη σε σχόλια του Αλέξη Τσίπρα και στελεχών της Κουμουνδούρου για το κόμμα

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο τo απαντά ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σε σχόλια και επικρίσεις που διατυπώνονται τις τελευταίες μέρες από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και παράγοντες του κόμματος, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για αμετροέπεια και πολιτικό τυχοδιωκτισμό.

Σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι μετά τις εσωτερικές εκλογικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και τη μαζική συμμετοχή πάνω από 180.000 πολιτών, ακολούθησαν παρεμβάσεις του κ. Τσίπρα και άλλων φίλα προσκείμενων στην Κουμουνδούρου «που χαρακτηρίζονται από αμετροέπεια και πολιτικό τυχοδιωκτισμό». Επισημαίνει πως η «χυδαία επίθεση του κ. Καρτερού στην αρχή της εβδομάδας, δεν μας προξένησε έκπληξη. Άλλωστε δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από κάποιον που θεωρούσε το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνόμπιλ, προπαγάνδα».

Όμως αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι και προκάλεσε την σε υψηλούς τόνους απάντηση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, είναι «η σημερινή μυθιστορηματική επινόηση του κ. Μουζέλη, ότι τάχα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, έχει επισκεφτεί τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ(!), δείχνοντας ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο». Προσθέτει επιπλέον, πώς «προηγήθηκε η πολιτική καπηλεία και εργαλειοποίηση της μνήμης του Ανδρέα Παπανδρέου από τον κ. Τσίπρα, που συστηματικά τον απαξίωνε στο παρελθόν».

Απευθυνόμενο στον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει: «Κύριε Τσίπρα, δεν ήταν τακτικός ελιγμός της παράταξής σας και της ΝΔ, η απόπειρα να οδηγηθεί το 1989 ο Ανδρέας Παπανδρέου στη φυλακή, όπως δηλώσατε την Πέμπτη σε τηλεοπτικό σταθμό, αλλά η αποτυχημένη εκτέλεση ενός πολιτικού συμβολαίου εξόντωσης. Ένα αποτυχημένο σχέδιο απαξίωσης των θεσμών και της δημοκρατίας. Όσον αφορά τον όψιμο αντιαμερικανισμό σας, κανείς Έλληνας δεν ξεχνά τις κολακείες σας στο πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ σε παγκόσμια μετάδοση, ούτε τα εξοπλιστικά προγράμματα με τις ΗΠΑ, που υπογράψατε με τον κ. Καμμένο».

Επίσης η Χαριλάου Τρικούπη καθιστά σαφές ότι «στις προβοκάτσιες και τα φτηνά πολιτικά παιχνίδια απαντάμε με τον δημόσιο, καθαρό, προοδευτικό και ρεαλιστικό μας λόγο. Στεκόμαστε με αίσθημα ευθύνης στα εθνικά ζητήματα της χώρας και δεν παίρνουμε μέρος στο σκετσάκι που κάθε φορά στήνετε με τον κ. Μητσοτάκη, με μόνο στόχο να συγκρατήσετε τους απογοητευμένους πρώην ψηφοφόρους σας, που κουράστηκαν να μετρούν τις αποτυχίες και των δυο σας».