Μητσοτάκης: Τα μηνύματα που έστειλε από το συνέδριο της ΝΔ – Έδειξε την «γραμμή» μέχρι τις εκλογές

Μητσοτάκης: Τα μηνύματα που έστειλε από το συνέδριο της ΝΔ – Έδειξε την «γραμμή» μέχρι τις εκλογές

Η προειδοποίηση προς τα στελέχη του κόμματος του για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έδειξε» πώς θα κυλήσει το επόμενο διάστημα μέχρι τις κάλπες, από το βήμα του 14ου συνεδρίου της ΝΔ, προειδοποιώντας κορυφαία στελέχη και μη ότι ο λαϊκισμός θα παίξει το τελευταίο του χαρτί.

Παράλληλα έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, τονίζοντας ότι η έπαρση είναι κακός σύμβουλος, τα λάθη πρέπει να αναγνωρίζονται και η επικοινωνία του κυβερνητικού έργου είναι βασικό χαρτί για να ανανεωθεί η λαϊκή εντολή.

Αυτό που επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου είναι από την μια στο όνομα των εκλογών να μην ανακοπεί η παραγωγικότητα των υπουργών του, άλλωστε στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο τους απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση, και από την άλλη όμως να μην θεωρηθεί από κανέναν ότι ο δρόμος προς τις εκλογές θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Η επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε σε δυο επίπεδα. Το ένα αφορά στη νοοτροπία που ακολουθεί την αξιωματική αντιπολίτευση σε πολλά και μείζονα ζητήματα και το άλλο αφορά στον ίδιο τον Πρόεδρό του.

«Στο διάστημα που ακολουθεί, και ενώ εμείς θα εργαζόμαστε για την εφαρμογή του σχεδίου μας, ο λαϊκισμός θα παίξει το τελευταίο του χαρτί. Και ακριβώς επειδή θα πρόκειται για την πιο απεγνωσμένη επίθεσή του, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αυτή θα είναι πιο σκληρή και πιο χυδαία από ποτέ. Θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο όσα πέτυχε η χώρα έως τώρα, αλλά τορπιλίζοντας συνολικά τη θέση της μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κομματικό του ακροατήριο.

Δεν δίστασε να προειδοποιήσει για ένα επερχόμενο «κοινωνικό σαμποτάζ» από τον ΣΥΡΙΖΑ και το απέδωσε στην απόγνωσή των στελεχών του, προκειμένου να βρουν το «δικό τους «κομματικό» φιλί της ζωής στην τεχνητή αναπνοή της δημαγωγίας».

Ειδικά, για τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός επιχείρησε να καταδείξει την αναξιοπιστία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να τον απαξιώσει.

Στο θέμα της αξιοπιστίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θύμισε την στάση του Προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της ενεργειακής κρίσης. Τον κατηγόρησε για ισοπεδωτική αντίληψη. «Κατασκευάζει», είπε, «την εικόνα μιας δήθεν κατεστραμμένης Ελλάδας που μόνο ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης βλέπει και υποσχόμενος ξανά ότι, με ένα νόμο και με ένα άρθρο, θα ανακουφίσει έναν πολίτη ο οποίος δοκιμάζεται».

Η ολομέτωπη επίθεση συνεχίστηκε με τον πρωθυπουργό να κατηγορεί τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν ξέρει ούτε καν να υπολογίσει τα νέα μέτρα για το ρεύμα, ούτε καλά-καλά να μετρήσει τα ποσά έως τα 600 ευρώ που θα επιστραφούν. Αλλά τολμά να μιλά για «λογαριασμούς Μητσοτάκη», επειδή πολύ απλά δεν τολμά να μιλήσει για «λογαριασμούς Πούτιν» που είναι και η πραγματική αιτία των αυξήσεων».

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού το προσεχές διάστημα θα είναι πυκνό με ταξίδια τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Το πρωθυπουργικό επιτελείο προετοιμάζει σε πυρετώδεις ρυθμούς το επικείμενο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ στις 16 Μαΐου, το οποίο θεωρείται υψίστης σημασίας για την ενδυνάμωση της εικόνας της χώρας. Στις επάλξεις όμως θα βρίσκεται και η «κομματική μηχανή». Χθες αναδείχθηκε η σύνθεση της νέας πολιτικής επιτροπής, ενώ την Τετάρτη το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Πειραιώς η πρώτη της συνεδρίαση παρουσία του Προέδρου της ΝΔ.