ΣΥΡΙΖΑ: Διάγγελμα παραδοχής της αφαίμαξης που με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη βιώνουν οι πολίτες

ΣΥΡΙΖΑ: Διάγγελμα παραδοχής της αφαίμαξης που με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη βιώνουν οι πολίτες

«Ο κ. Μητσοτάκης αφήνει ανέγγιχτο τον μηχανισμό και επιδοτεί την αισχροκέρδεια» σχολιάζει για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

«Μετά από την 9μηνη λεηλασία νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ο κ. Μητσοτάκης τρομοκρατημένος μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή και στην επικείμενη καταβαράθρωση του, προχώρησε σήμερα σε ένα διάγγελμα παραδοχής της αφαίμαξης που με δίκη του κύρια ευθύνη βιώνουν εδώ και καιρό οι πολίτες» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε σχόλιο του για τα νέα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει στην ανακοίνωσή του, ότι «ενώ τις τελευταίες μέρες άφηνε να διαρρέει, ότι επρόκειτο να λάβει μέτρα κατά της αισχροκέρδειας με την επιβολή πλαφόν, τελικά τα όσα ανακοίνωσε, εξακολουθούν την ίδια λογική που εφάρμοζε μέχρι σήμερα, δηλαδή την επιδότηση της αισχροκέρδειας. Αυτό δηλαδή που αποφάσισε, είναι να ανοίξει το δημόσιο ταμείο και να βγάλει χρήματα των φορολογουμένων, για να καλύψει μέρος των σπασμένων από τα υπερκέρδη των εταιριών παραγωγής ρεύματος και ιδιαίτερα της ΔΕΗ των γαλάζιων golden boys».

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει: «Ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παραδεχτεί, πως τόσο καιρό έλεγε ψέματα, αφού οι λογαριασμοί είχαν εκτοξευτεί πολύ πριν τον πόλεμο με δική του ευθύνη. Παρόλα αυτά, για ακόμη μία φορά αφήνει ανέγγιχτο τον μηχανισμό της αισχροκέρδειας, παραπέμποντας στις καλένδες του Ιούλη κάποιες θολές παρεμβάσεις που δεν προσδιόρισε. Περιμένουμε δε, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε το ποσό που θα ομολογήσουν από τα περίπου 1,5 δισ. ουρανοκατέβατα κέρδη των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία μέχρι χθες δήθεν δεν υπήρχαν, αλλά τελικά λόγω της πίεσης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αναγκάστηκαν να εξαγγείλουν ότι θα φορολογήσουν».

Παρακαλούμε περιμένετε ...