Σκρέκας για ηλεκτρικό ρεύμα: Δεν μπορούν τα νοικοκυριά να περιμένουν ευρωπαϊκές αποφάσεις – Πότε θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα

Σκρέκας για ηλεκτρικό ρεύμα: Δεν μπορούν τα νοικοκυριά να περιμένουν ευρωπαϊκές αποφάσεις – Πότε θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα

«Θα συνεχιστεί η υπάρχουσα επιδότηση στους λογαριασμούς»

Το σχέδιο μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος προετοιμάζει η κυβέρνηση σε καθημερινές συσκέψεις και οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό όταν θα είναι όλα έτοιμα, τόνισε ο Κώστας Σκρέκας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι «τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να περιμένουν τις Ευρωπαϊκές αποφάσεις γι’ αυτό γίνονται καθημερινά συσκέψεις προκειμένου το θέμα να αντιμετωπιστεί».

Ο υπουργός χαρακτήρισε πάρα πολύ καλή τη δουλειά που έχει γίνει από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και επανέλαβε πως όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, όποια υπερκέρδη προκύψουν από τους παρόχους, θα επιστραφούν αμέσως στους καταναλωτές.

Συμφώνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ως πιθανότερη επιλογή προβάλλει η παρέμβαση στην χονδρική αγορά ρεύματος έως το τέλος του έτους  με προοπτική  παράτασης και για το α’ εξάμηνο του 2023 με το δημοσιονομικό κόστος να εκτιμάται στα 5 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τόνισε πως θα συνεχιστεί η υπάρχουσα επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος με στόχο ο τελικός λογαριασμός για τα νοικοκυριά να πέσει σε επίπεδα 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσοστό επιδότησης θα είναι λίγο μικρότερο γιατί οι τιμές κόστους παράγωγης  τον Απρίλιο ήταν πιο χαμηλές.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...