Δημοσκόπηση Open: Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Open: Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Τι λένε οι πολίτες για την οικονομία και την ακρίβεια - Πώς αντιμετωπίζουν τα κόμματα - Ποιον προτιμούν για πρωθυπουργό

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας κατά 8,1 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ωστόσο κλείνει την ψαλίδα, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που διενεργήθηκε το διάστημα από 26 έως 30 Απριλίου για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 13%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,9%, το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει 3%, η Πλεύση Ελευθερίας 1%, οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,8%, άλλο κόμμα δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν το 3,2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 14%.

Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 34%, παρουσιάζοντας μείωση 2 ποσοστιαίων μονάδων από την προηγούμενη δημοσκόπηση, ο Αλέξης Τσίπρας 25% κερδίζοντας 2 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της προηγούμενης δημοσκόπησης, ενώ κανένας απαντά το 31% και το 10% δεν απαντά.

Αποκαλυπτική της απογοήτευσης των πολιτών από τα κόμματα, είναι η απάντηση στο ερώτημα, ποιο κόμμα πιστεύετε, ότι μπορεί να διασφαλίσει περισσότερο τη σταθερότητα στη χώρα, ποιο την ανάπτυξη και ποιο τη στήριξη της κοινωνίας, όπου «κερδίζει» το «Κανένα».

Ειδικότερα, στο ερώτημα ποιο κόμμα πιστεύετε, ότι μπορεί να διασφαλίσει περισσότερο τη σταθερότητα στη χώρα, «Κανένα» απαντά το 35% και ακολουθούν η ΝΔ με 28%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 15%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 2%, άλλο κόμμα απαντά το 2% και δεν απαντά το 12%.

Στο ερώτημα ποιο κόμμα πιστεύετε, ότι μπορεί να διασφαλίσει περισσότερο την ανάπτυξη, «Κανένα» απαντά το 32% και ακολουθούν η ΝΔ με 28%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 15%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 1%, άλλο κόμμα απαντά το 4% και δεν απαντά το 14%.

Στο ερώτημα ποιο κόμμα πιστεύετε, ότι μπορεί να διασφαλίσει περισσότερο τη στήριξη της κοινωνίας, «Κανένα» απαντά το 28% και ακολουθούν η ΝΔ με 24%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 21%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 8%, το ΚΚΕ με 3%, άλλο κόμμα απαντά το 4% και δεν απαντά το 12%.

Στο ερώτημα πώς εκτιμάτε ότι θα εξελιχθει η οικονομική κατάσταση της χώρας, το 60% απαντά χειρότερη, το 29% ίδια, μόλις το 4% απαντά καλύτερη και το 7% δεν απαντά.

Τέλος, στο ερώτημα πώς πιστεύετε ότι θα αντιμετώπιζε την ακρίβεια ο ΣΥΡΙΖΑ, αν ήταν κυβέρνηση, το 35% απαντά χειρότερα, το 34% ίδια, το 22% καλύτερα και το 9% δεν απαντά.