ΣΥΡΙΖΑ: Εβδομάδα των Παθών για κτηνοτρόφους και πυρόπληκτους αγρότες

ΣΥΡΙΖΑ: Εβδομάδα των Παθών για κτηνοτρόφους και πυρόπληκτους αγρότες

Οι τομεάρχες της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλουν την κυβέρνηση για «κοροϊδία»

Κριτική στην κυβέρνηση για το κύμα ακρίβειας που αντιμετωπίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι και τις ενισχύσεις που δεν έλαβαν, όπως καταγγέλλουν, οι πυρόπληκτοι, ασκούν οι αρμόδιοι του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης και Ολυμπία Τελιγιορίδου.

«Η κοροϊδία της κυβέρνησης ΝΔ κορυφώνεται, καθώς καταρρίπτει το ένα μετά το άλλο ρεκόρ των χειρότερων πληρωμών, ανίκανη να αντιληφθεί την τραγική κατάσταση που βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος, αλλά και οι καταναλωτές, με το τεράστιο κύμα ακρίβειας σε ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα, ζωοτροφές και είδη διατροφής. Ο Γολγοθάς που βιώνουν οι αγρότες φέρει την σφραγίδα της ΝΔ και την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη» αναφέρουν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στην κατ' ευφημισμόν έκτακτη ενίσχυση για το κόστος ζωοτροφών οι κτηνοτρόφοι είδαν εξευτελιστικά πόσα να κατατίθενται στους λογαριασμούς τους. Τα ποσά αυτά δεν αντιστοιχούν ούτε για αγορά ζωοτροφών για 5 μέρες! Επιπλέον πολλοί κτηνοτρόφοι έμειναν εκτός οποιασδήποτε ενίσχυσης» συμπληρώνουν.

Αναφερόμενοι στις αποζημιώσεις όσων είδαν τις περιουσίες του να καταστρέφονται από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2021, επισημαίνουν ότι «μετά από 8 μήνες από την καταστροφή, είδαν για άλλη μια φορά το ανάλγητο πρόσωπο της κυβέρνησης. Πέρα από το γεγονός ότι οι μη κατά κύριο επάγγελμα και οι νεοεισερχόμενοι αγρότες δεν πληρώθηκαν καθόλου, τα ποσά που κατατέθηκαν δεν αντιστοιχούν στα ελαιόδεντρα που κάηκαν!».

«Πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο», υποστηρίζουν οι κ.κ. Αραχωβίτης και Τελιγιορίδου και καταλήγουν: «Η κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη ούτε μπορεί ούτε θέλει να στηρίξει τους αγρότες. Είναι κατώτερη των περιστάσεων. Η μόνη λύση είναι η άμεση προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία και η απαλλαγή του τόπου από την καταστροφική κυβέρνηση των μεγάλων συμφερόντων. Ευχόμαστε καλή Ανάσταση σε όλους και όλες. Ευχόμαστε στην χώρα να απαλλαγεί από την καταστροφική μανία του κ. Μητσοτσάκη!».

Παρακαλούμε περιμένετε ...