ΚΙΝΑΛ: Ο εισαγωγικός μισθός πρέπει να επανέλθει στα 751 ευρώ

ΚΙΝΑΛ: Ο εισαγωγικός μισθός πρέπει να επανέλθει στα 751 ευρώ

Σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τον κατώτατο μισθό

Επικριτικό εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον κατώτατο μισθό.

Όπως αναφέρει «υπό τον μανδύα του δημοσιονομικά υπεύθυνου, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, έχοντας στο μεταξύ αφήσει την ακρίβεια να κατατρώει το εισόδημα των πολιτών». Προσθέτει δε, ότι «ο εισαγωγικός μισθός πρέπει να επανέλθει στα 751 ευρώ και μετά να ισχύσουν οι ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις όπως προτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» και διερωτάται «ποιος φοβάται άραγε να αποφασίζουν τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων και εργοδοτών;».

«Μόνο έτσι θα μείνει όρθια η κοινωνία, θα στηριχθεί το διαθέσιμο εισόδημα και θα αυξηθεί με υγιή και βιώσιμο τρόπο το εθνικό προϊόν με τη δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας» τονίζεται στην ανακοίνωση και σημειώνει ότι «700.000 εργαζόμενοι με μερική απασχόληση ή διαλείπουσα εργασία θα λάβουν (μέση) μεικτή αύξηση 25 ευρώ! Ενώ το επίδομα ανεργίας των 438 ευρώ και μόλις για το 15% των εγγεγραμμένων ανέργων αποτελεί εμπαιγμό».