Kαυγάς Καρανίκα με τη σύζυγο Σκουρλέτη: «Είσαι ένας κοινός ψευτάκος»

Kαυγάς Καρανίκα με τη σύζυγο Σκουρλέτη: «Είσαι ένας κοινός ψευτάκος»

Στον απόηχο του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και των όσων έγιναν

Διαδικτυακός καυγάς μεταξύ του πρώην συμβούλου του Μεγάρου Μαξίμου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Καρανίκα και της συζύγου του Πάνου Σκουρλέτη, Ορσαλίας Πρίσκου ξέσπασε στον απόηχο της λήξης του συνεδρίου του κόμματος της, δείχνοντας εν μέρει και το χάσμα που χωρίζει τους επονομαζόμενους «προεδρικούς» που βρίσκονται στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα με την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Καρανίκας προέβη σε ανάρτηση στο Facebook αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Σκουρλέτη και του πολυτασικού ρεύματος της «Ομπρέλας». Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Αριστερά είναι να καταθέτεις την δυνατότητα να αλλάξεις τον κόσμο και όχι να κάνεις θόρυβο για να σε προσέξουν επειδή σε ξεπέρασε η πραγματικότητα. Αριστερά δεν είναι η αριστοκρατία των στελεχών που φανατίζουν τα μέλη απειλώντας ένα συνέδριο ότι θα αποχωρήσουν επειδή δεν πέρασε το δικό τους…και τελικά να μην αποχωρούν. Αριστερά δεν είναι ο φετιχισμός, η αλλοτρίωση της οργάνωσης και η μετατροπή της σε μηχανισμό Τάσεων δηλαδὴ της ατομικής φιλοδοξίας κάποιων στελεχών. Η κομματική ταυτότητα και το κόμμα δεν είναι ο σκοπός, η στρατηγική, το όραμα, αλλά ένα εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο. […] Αριστερά είναι να θέλεις και να αποδεικνύεις ότι μαζί με τον απαίδευτο κόσμο και όχι ως πρωτοπορία, δημιουργείς σήμερα το αύριο. Αριστερά δεν είναι ο βερμπαλισμός των αριστεριστών.

Αριστερά σήμερα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον Αλέξη Τσίπρα να εγγυάται την συσπείρωση του λαού γύρω από το αίτημα της διακυβέρνησης του τόπου και της ήττας του νεοφιλελευθερισμού. Είμαστε το μέλλον και όχι το παρελθόν ένα ξεπερασμένο φετίχ δυνατών αναμνήσεων κάποιων στελεχών που εκμιζούν την ελπίδα για προσωπικό όφελος».

Στον διάλογο που ακολούθησε κάτω από την ανάρτηση, η κ. Πρίσκου του απάντησε:

«Δεν απείλησε κανένας το συνέδριο ότι θα αποχωρήσει. Λες ψέματα ακόμα μια φορά. Δήλωση ότι θα απέχουν από την τελευταία διαδικαστική ψηφοφορία οι περίπου μισοί σύνεδροι, έγινε. Το υπόλοιπο δε μπήκα καν στον κόπο να το διαβάσω, παρά μόνο διαγωνίως .

Ο κ. Καρανίκας της ανταπάντησε: «Μάλλον έλειπες όταν έκανε την πρόζα αποχώρησης ο Σκουρλέτης και γέλαγε το σώμα (πλην των 53) όταν δεν έφυγε τελικά. Δεν πέρασε όμως ο εκβιασμός και έγινε ρεζίλι και έμειναν».

«Είσαι ένας ψευτάκος» του ανταπάντησε η σύζυγος του κ. Σκουρλέτη, για να γράψει από κάτω ο κ. Καρανίκας: «Μάλλον ήσουν σε άλλο συνέδριο. Τα γράφουν όλες οι εφημερίδες. Άντε γεια και καλή Ανάσταση».