Σίγουρη η Ντόρα Μπακογιάννη: Οι εκλογές θα γίνουν του χρόνου τέτοια εποχή

Σίγουρη η Ντόρα Μπακογιάννη: Οι εκλογές θα γίνουν του χρόνου τέτοια εποχή

«Για εμάς τους Έλληνες είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ξεκάθαροι όταν μιλάμε για τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Θέση για όλα τα θέματα της επικαιρότητας πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας της κυβέρνησης.

Η βουλευτής της ΝΔ και αδερφή του πρωθυπουργού, ερωτούμενη για τις εκλογές της χώρας μας δήλωσε πως θα γίνουν στην ώρα τους και τόνισε πως η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και «αυτήν την προσφέρει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση».

«Είναι ντροπή αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης, όπου όλοι μας η συζήτηση δεν στρέφεται γύρω από τον πρόεδρο μίας χώρας, ο οποίος μίλησε στη Βουλή των Ελλήνων για «Ελευθερία ή Θάνατο» και να συζητάμε για το εάν οι άνθρωποι τους οποίους έβγαλε επειδή είναι ελληνικής καταγωγής και πολεμούν στη Μαριούπολη, μας άρεσε ή δεν μας άρεσε ότι εμφανίστηκαν οι δύο μαχητές του Τάγματος του Αζόφ» δήλωσε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», αναφορικά με την ομιλία μελών του Τάγματος του Αζόφ στην ελληνική Βουλή.

«Όταν έχεις πόλεμο δεν ζητάς πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων από αυτούς που πολεμάνε» συμπλήρωσε η βουλευτής.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου και κατά πόσο είναι θωρακισμένη η χώρα μας η κ. Μπακογιάννη απάντησε πως δεν υπάρχει θωρακισμένη χώρα απέναντι σε έναν τέτοιο πόλεμο.

«Για εμάς τους Έλληνες είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ξεκάθαροι όταν μιλάμε για αυτόν τον πόλεμο. Για εμάς τους Έλληνες που ζήσαμε στο πετσί μας τη ρητορική του κυρίου Ερντογάν, τον αναθεωρητισμό του, ακριβώς η ίδια ορολογία χρησιμοποιήθηκε και από τον κύριο Πούτιν,άρα εμείς έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ξεκάθαροι και να μην έχουμε καμία εσωτερική αμφισβήτηση ότι πολεμάμε με το δίκαιο» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την ακρίβεια η κ. Μπακογιάννη επισήμανε πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό μέσα στα πλαίσια της προστασίας της οικονομίας μας.

«Σε ένα χρόνο από τώρα η οικονομία μας πρέπει να είναι προστατευμένη. Δεν πρέπει να ξαναπεράσουμε την εποχή των μνημονίων» είπε η βουλευτής, τονίζοντας επίσης πως η κυβέρνηση αναφορικά με την κερδοσκοπία θα είναι αμείλικτη.

Σχετικά με την πανδημία και τον εμβολιασμό η κ. Μπακογιάννη δήλωσε πως το ποσοστό των εμβολιασμένων έφτασε στο 85% που είναι και ο μέσος όρος της Ευρώπης, οπότε ο στόχος της ΄χωρας επετεύχθη.

«Στη φάση που βρισκόμαστε θέλω να πιστεύω πως θα κάνουμε ένα αξιοπρεπές Πάσχα και ένα καλό καλοκαίρι» είπε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας, η βουλευτής αναφέρθηκε στις γαλλικές εκλογές και τις χαρακτήρισε ως τη μεγάλη αγωνία της Ευρώπης και ευχήθηκε να επανεκλεγεί το κόμμα του Μακρόν, καθώς εάν κερδίσει η Λεπέν θα είναι «δραματική εξέλιξη».