Με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Μίλησαν και για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και τις σχέσεις Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, συνομίλησαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισαν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών απέδειξε ότι η ειρηνική επίλυση διαφορών στη βάση του διεθνούς δικαίου είναι η μόνη λύση απέναντι στον εθνικισμό και την περιφερειακή αποσταθεροποίηση. Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας αναφέρθηκε στις πολύ μεγάλες δυσκολίες που θα αντιμετώπιζαν σήμερα τα Δυτικά Βαλκάνια αν η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είχε οδηγήσει στο ξεπάγωμα της ευρωπαϊκής τους προοπτικής. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τονίστηκε η ανάγκη να ξαναδημιουργηθεί στην ΕΕ η δυναμική προς αυτήν την κατεύθυνση και να προχωρήσει άμεσα η ενταξιακή διαδικασία της Βόρειας Μακεδονίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο τομεάρχης εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και η Ράνια Σβίγκου, υπεύθυνη στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...