Παπαθανάσης για ακρίβεια: Η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Παπαθανάσης για ακρίβεια: Η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις

«Ανεύθυνα όσα λέει ο Τσίπρας»

Για το μείζον θέμα της ακρίβειας αλλά και για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο για προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση μίλησε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

«Δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση. Η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αναφέροντας ως τελευταίο παράδειγμα την επιβολή πλαφόν στις επαγγελματικές μισθώσεις, με απώτερο στόχο τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας.

Ο κ. Παπαθανάσης άσκησε κριτική στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως οι δηλώσεις του για την ακρίβεια και την αντιμετώπιση της είναι ανεύθυνες, αναφερόμενος ειδικά στα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας και φέρνοντας ως παράδειγμα τη ΔΕΗ που ανακοίνωσε αρνητικά αποτελέσματα.

Συμπλήρωσε ότι «κατανοούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και γι’ αυτό κάθε ευρώ που εξοικονομείται από τον προϋπολογισμό πηγαίνει στοχευμένα σε όσους έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».

Τέλος και μεταξύ άλλων, ερωτώμενος αν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για την ανακούφιση της κοινωνίας, όπως η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά ή η μείωση του φόρου καυσίμων είπε ότι «όλα αυτά βρίσκονται στην φαρέτρα της λυβέρνησης κι ανάλογα με τις εξελίξεις θα χρησιμοποιηθούν αν χρειαστεί».

Παρακαλούμε περιμένετε ...