Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Πώς διαμορφώνεται η «μάχη» ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Τι πιστεύει ο κόσμος για τα μέτρα κατά της ακρίβειας

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Πώς διαμορφώνεται η «μάχη» ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Τι πιστεύει ο κόσμος για τα μέτρα κατά της ακρίβειας

Τι ζητάνε οι πολίτες για τη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών και ποιον θεωρούν οι Έλληνες καταλληλότερο για πρωθυπουργό

Μια νέα δημοσκόπηση ήρθε στο προσκήνιο απόψε, αυτή τη φορά για λογαριασμό του ΣΚΑΪ από την Pulse και διατηρεί τη Νέα Δημοκρατία σε θέση ισχύος σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που γίνονταν τώρα οι εκλογές.

Το προβάδισμα της ΝΔ είναι 8,5 ποσοστιαίες μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 32%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5%, το Κίνημα Αλλαγής με 14%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λϋση με 4,5% και το ΜεΡΑ25 με 3%.

Επίσης την παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 56% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 38%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 25%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 33%.

Ως προς το ερώτημα για το πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές το 45% απαντά το 2023, το 30% λέει μέχρι το φετινό καλοκαίρι και το 16% μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Αναφορικά με τα μέτρα και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την στήριξη των καταναλωτών στις πρόσφατες ανατιμήσεις, το 83% λέει ότι «απαιτούνται άλλα ή και άλλα μέτρα». Όμως το 45% θεωρεί ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι προς την σωστή κατεύθυνση, ενώ ένα ποσοστό 45% κρίνει ότι τα μέτρα είναι προς την λάθος κατεύθυνση.