Δημοσκόπηση Mega: Μειώθηκε η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Στο μικροσκόπιο οι ευθύνες για την ακρίβεια

Δημοσκόπηση Mega: Μειώθηκε η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Στο μικροσκόπιο οι ευθύνες για την ακρίβεια

Ποιος παρεμβάλλεται μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα στις απόψεις για «καταλληλότερος πρωθυπουργός»

Οι τελευταίες εξελίξεις και κυρίως η ακρίβεια αλλάζουν ως έναν βαθμό το πολιτικό σκηνικό στη χώρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 27%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,4%, το ΚΙΝΑΛ 13,2%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση 4,7%, το ΜέΡΑ 25 2,5%, οι Έλληνες για την Πατρίδα 2,3%, αδιευκρίνιστη ψήφος 9,1%.

Για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός: 30% ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 29% ο κανένας, 15% ο Αλέξης Τσίπρας, 8% ο Νίκος Ανδρουλάκης, 4% ο Κυριάκος Βελόπουλος, 4% ο Γιάνης Βαρουφάκης, 2% ο Δημήτρης Κουτσούμπας, 2% άλλος, 6% ΔΓ/ΔΑ.

Για το ποιος ευθύνεται για την αύξηση των τιμών: 56% είναι αποτέλεσμα των διεθνών εξελίξεων, 41% είναι ευθύνη της κυβέρνησης.

Για την πορεία της χώρας οι Έλληνες πιστεύουν κατά 61% πως πηγαίνει σε λάθος δρόμο, ενώ 30% ότι έχει πάρει το σωστό δρόμο.

Για το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας: Οικονομία 36%, Ακρίβεια 29%, Ανεργία 6%, Κορονοϊός 6%, Πολιτικοί 5%.

Για τις εντυπώσεις από τη διαχείριση της κυβέρνησης ο κόσμος είπε τα εξής: Για τον κορονοϊό: 33% μάλλον θετικές, 11% ούτε θετικές ούτε αρνητικές, 55% μάλλον αρνητικές

Για την οικονομία: 21% μάλλον θετικές, 10% ούτε θετικές ούτε αρνητικές, 68% μάλλον αρνητικές

Για την εξωτερική πολιτική: 39% μάλλον θετικές, 13% ούτε θετικές ούτε αρνητικές, 43% μάλλον αρνητικές

Παρακαλούμε περιμένετε ...