ΝΔ: Ο Γιώργος Τσίπρας μάς υπενθύμισε για άλλη μία φορά το αμυντικό δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ

ΝΔ: Ο Γιώργος Τσίπρας μάς υπενθύμισε για άλλη μία φορά το αμυντικό δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τις αμυντικές συμφωνίες

«Νωρίτερα, από το βήμα της βουλής των Ελλήνων, ο Γιώργος Τσίπρας μας ενημέρωσε ότι "η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός". Υπενθύμισε έτσι για άλλη μία φορά το αμυντικό δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα, όταν άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μάς καλούσαν να το ρισκάρουμε με την Τουρκία.

Δεν πρόκειται για φραστικά ολισθήματα, αλλά για πολιτική στάση, με βάση την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει αμυντικές συμφωνίες, όπως αυτές με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, που ενισχύουν την αποτρεπτική μας ικανότητα και θωρακίζουν τη χώρα», τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Η ΝΔ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναβαθμίζει την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας, ενισχύοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις και εκσυγχρονίζοντας τους αμυντικούς εξοπλισμούς.

«Προστατεύοντας τα σύνορά της η Ελλάδα εφαρμόζει μία σύγχρονη και πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική, ανακτώντας τη διεθνή της θέση ως παράγοντα σταθερότητας στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο», προσθέτει.