Θεμιστοκλέους: Να φτάσουμε σε ένα Πάσχα πολύ πιο κοντά στην κανονικότητα

Θεμιστοκλέους: Να φτάσουμε σε ένα Πάσχα πολύ πιο κοντά στην κανονικότητα

«Όχι ως αναμνηστική δόση το Novavax»

Στην «όρθια διασκέδαση», στα γήπεδα, αλλά και τι θα γίνει με τη διεξαγωγή των καρναβαλιών θα αποφασίσει η αρμόδια Επιτροπή αξιολόγησης των μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού, επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Η χαλάρωση των μέτρων γίνεται με βάση την εισήγηση της Επιτροπής και με βάση το γεγονός αν αυτό (σ.σ. η αύξηση των κρουσμάτων) θα επηρεάσει τον αριθμό των θανάτων. Ο σημαντικότερος τρόπος για να προστατευθούμε και να μην έχουμε αυτόν τον αριθμό των θανάτων, είναι να εμβολιαστούμε. Έχουμε πετύχει ένα καλό ποσοστό τους τελευταίους 2-3 μήνες, και στους άνω των 60 και στους λαμβάνοντες την αναμνηστική δόση», είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στην περίοδο του Πάσχα, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η κοινωνία δεν μπορεί να παραμένει κλειστή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει τηρώντας τα μετρα δημόσιας υγείας (μάσκες, αποστασιοποίηση και εμβολιασμός) να συνεχίσουμε να ζούμε και να φτάσουμε σε ένα Πάσχα πολύ πιο κοντά στην κανονικότητά μας».

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι ήδη 4 εκατομμύρια πολιτών έχουν κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου και πλέον υπολείπονται 324.000. «Το Novavax δεν θα μπορεί να γίνεται ως αναμνηστική δόση, θα αφορά μόνο όσους δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου», είπε μεταξύ άλλων.