«Ροντέο» στη Βουλή με τον Πολάκη: Του έκλεισαν το μικρόφωνο και διεκόπη η συνεδρίαση

«Ροντέο» στη Βουλή με τον Πολάκη: Του έκλεισαν το μικρόφωνο και διεκόπη η συνεδρίαση

Γεωργιάδης: Ένας βουλευτής και πρώην υπουργός γίνεται τόσο ρεζίλι

Ένα νέο... επεισόδιο στην κόντρα μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη και του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, έγινε απόψε στη Βουλή, η οποία έχει μετατραπεί σε... ροντέο. Xθες οι δύο άνδρες παραλίγο να πιαστούν στα χέρια στο καφενείο της Βουλής, καθώς ο κ. Πολάκης πλησίασε προς το μέρος του κ. Γεωργιάδη και του είπε χαρακτηριστικά: «Όταν θα έρθω στη Βουλή (σ.σ. για τον αναπτυξιακό νόμο), να φοράς τσίγκινο σωβρακάκι»!

Πάντως, απόψε ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου αναγκάστηκε να αφαιρέσει το λόγο από τον Κρητικό πολιτικό, να του κλείσει το μικρόφωνο και να δηλώσει ότι θα καλέσει τον Πρόεδρο της Βουλής να καταθέσει εναντίον του πρόταση μομφής καθώς δεν πειθαρχούσε με τα όσα προβλέπει ο Κανονισμός του Κοινοβουλίου, όπως μετέδωσε το newsbeast.

Αν και το θέμα της συζήτησης ήταν ο αναπτυξιακός νόμος που είχε καταθέσει ο κ. Γεωργιάδης, όταν ο κ. Πολάκης πήρε το λόγο, εξαπέλυσε επίθεση κατά της Δικαιοσύνης για την υπόθεση της Novartis και μιλούσε εκτός θέματος. Παρά τις εκκλήσεις του προεδρεύοντος Χαράλαμπου Αθανασίου, να τοποθετηθεί μόνο για το θέμα της συνεδρίασης, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πειθαρχούσε και συνέχισε να μιλάει και να επιτίθεται κατά της Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα να του κλείσει το μικρόφωνο.

Όπως τόνισε ο κ. Πολάκης, «δεν θα μου πείτε εσείς τί θα πω. Θα αφήσω τα παραπολιτικά σχόλια περί του χθεσινού επεισοδίου στο τέλος, δεν μπορώ να μην αναφερθώ όμως τώρα στους 128 νεκρούς της σημερινής καταμέτρησης από την πανδημία. Είναι το τρίτο χειρότερο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας και επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά αυτά που σας λέω τόσο καιρό “φέρετε ξανά τα μονοκλωνικά, πεθαίνει κόσμος από τη Δέλτα”. Όσον αφορά τη Novartis, μιλάμε για ένα σκάνδαλο στο οποίο η εταιρεία ήρθε σε συμβιβασμό με την ελληνική και την αμερικανική Δικαιοσύνη, για να παύσει τη δίωξη και πλήρωσε 300 εκατ. ευρώ επειδή στην Ελλάδα κυβερνητικοί αξιωματούχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες χειραγώγησαν τις τιμές και εδώ λέμε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αθανασίου αναγκάστηκε να κλείσει το μικρόφωνο του βουλευτή, και εκείνος προς στιγμήν κατευθύνθηκε στα υπουργικά έδρανα ώστε τα όσα έλεγε να τα ακούει ο κ. Γεωργιάδης. Ο προεδρεύων στο σημείο αυτό διέκοψε τη συνεδρίαση.

Γεωργιάδης: Ένας βουλευτής και πρώην υπουργός γίνεται τόσο ρεζίλι

Πριν από λίγα λεπτά ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ανέβασε στο Twitter φωτογραφία που τράβηξε με το κινητό του τηλέφωνο κατά τη στιγμή της έντασης, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Πολάκης, παρά την διακοπή της συνεδριάσεως, καθώς κατά τον Πρόεδρο παραβίαζε τον κανονισμό, αρνείται να κατέβει από το βήμα και φωνάζει επί δεκάλεπτο μόνος του. Δεν έχω μιλήσει καθόλου. Λυπούμαι που δεν τον συγκρατούν και ένας βουλευτής και πρώην υπουργός γίνεται τόσο ρεζίλι».

Τασούλας: Δεν θα μεταβάλει το χώρο του Κοινοβουλίου σε χώρο φτηνού ακτιβισμού

Έντονα αντέδρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας στα όσα προηγήθηκαν στο Κοινοβούλιο με πρωταγωνιστή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη. Ο κ. Τασούλας έδωσε εντολή μέσω του προεδρεύοντος Αθανάσιου Μπούρα, να διακοπεί η συνεδρίαση όπου συζητούνταν ο νέος αναπτυξιακός νόμος και σε δήλωσή του αναφέρει: «Ο κ. Πολάκης, του οποίου αφαιρέθηκε ο λόγος, δεν θα μεταβάλει το χώρο του Κοινοβουλίου σε χώρο φτηνού ακτιβισμού και κατάληψης διασύροντάς το. Όσοι τον ανέχονται και τον καλύπτουν έχουν τεράστιες ευθύνες. Διακόπτεται συνεπώς η συνεδρίαση της Βουλής και θα συνεχιστεί αύριο».

Παρακαλούμε περιμένετε ...