Τελεσίγραφο Πλεύρη σε υγειονομικούς: Εκτός ΕΣΥ από 31 Μαρτίου οι ανεμβολίαστοι

Τελεσίγραφο Πλεύρη σε υγειονομικούς: Εκτός ΕΣΥ από 31 Μαρτίου οι ανεμβολίαστοι

Τι είπε για τα μέτρα

«Τελεσίγραφο» στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς έστειλε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφέροντας πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου θα δουν την πόρτα της εξόδου από το ΕΣΥ.

«Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί (δεν έχουν κάνει τις δυο δόσεις ) παραμένουν σε αναστολή μέχρι τις 31 Μάρτιου, και μέχρι τότε θα υπάρξει συνολική ρύθμιση αν θα πρέπει να γίνεται εμβολιασμός πέρα της πανδημίας σε υποχρεωτική βάση στους υγειονομικούς για το αν θα παραμείνουν ή όχι στο σύστημα. Όσοι δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση δεν υπάρχει στο νομό καμιά πρόβλεψη ούτε είναι στις προθέσεις να συνδέεται με αναστολή εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως στη χώρα μας τα μέτρα είναι αρκετά ήπια και αυτά που έχουν παραμείνει προς συζήτηση στην πραγματικότητα είναι τα γήπεδα και η νυκτερινή διασκέδαση.

«Πιστεύω πως τα μέτρα θα επαναξιολογούνται εβδομάδα με την εβδομάδα. Όσο φαίνεται μία σταθεροποίηση, πηγαίνουμε και σε αποκλιμάκωση. Η πρόθεση μας είναι να αποκλιμακώνονται μέτρα και να μένουν τα απολύτως απαραίτητα».