Κίνημα Αλλαγής: Αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική η απόφαση του προέδρου της Βουλής

Κίνημα Αλλαγής: Αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική η απόφαση του προέδρου της Βουλής

Οργή στο κόμμα της αντιπολίτευσης για την μη παραχώρηση αίθουσας στη Βουλή για να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα

Με μια σκληρή ανακοίνωση αντέδρασε το Κίνημα Αλλαγής στην απόφαση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, να μην παραχωρήσει αίθουσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, προκειμένου να συνεδριάσει στη Βουλή την Κυριακή.

Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για "αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική η απόφαση". Ο κ. Τασούλας, σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη, έκρινε ότι μπορεί, αιφνίδια και χωρίς αιτιολογία, να αρνηθεί στο τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα της χώρας να συνεδριάσει ελεύθερα".

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

"Αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική η απόφαση του Προέδρου της Βουλής

Με μια θεσμικά απαράδεκτη και αντιδημοκρατική απόφαση, ο Πρόεδρος της Βουλής απαγορεύει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ να συνεδριάσει στη Βουλή την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022. Ποτέ ξανά δεν αρνήθηκε Πρόεδρος του Κοινοβουλίου σε κοινοβουλευτική ομάδα να συνεδριάσει εντός της Βουλής!

Επτά ώρες μετά την έγκριση του σχετικού αιτήματος, κ. Τασούλας έκρινε ότι μπορεί, αιφνίδια και χωρίς αιτιολογία, να αρνηθεί στο τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα της χώρας να συνεδριάσει ελεύθερα. Και το έπραξε, ομολογώντας ότι η επιλογή του αυτή δεν στηρίζεται σε καμία σχετική απαγορευτική διάταξη του Κανονισμού της Βουλής! Ένα μόλις 24ωρο μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα της Γερουσίας.

Σε αυτήν την πρωτοφανή μεθόδευση, με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις, καλούμε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να πάρουν θέση".