Δημοσκόπηση Mega: Πώς διαμορφώνεται η κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και ποιο κόμμα γίνεται απειλητικό

Δημοσκόπηση Mega: Πώς διαμορφώνεται η κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και ποιο κόμμα γίνεται απειλητικό

Ποια είναι η πρόθεση ψήφου των πολιτών αν γινόντουσαν οι εκλογές αυτή την εποχή

Κρατάει μια απόσταση ασφαλείας της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Η πανδημία του κορονοϊού επηρεάζει τους Ελληνες, οι οποίοι δείχνουν να κοιτάνε με... κλεφτές ματιές προς το ΚΙΝΑΛ.

H εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, ενισχύει σημαντικά τα ποσοστά του κόμματος και προκαλεί ανησυχία στον δικομματισμό και συναγερμό στα επιτελεία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, και το κυβερνητικό κόμμα διατηρεί μια διαφορά 11,8% μονάδων από εκείνο της αντιπολίτευσης στην εκτίμηση ψήφου επι των εγκύρων ψηφοδελτίων.

Το ενδιαφέρον της νέας δημοσκόπησης είναι ότι κανένα από τα τρία πρώτα κόμματα δεν χάνει ποσοστά, αντίθετα ενισχύονται, κάτι που σημαίνει ότι παίρνουν δυνάμεις από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων.

Ετσι, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία παίρνει ποσοστό 29,1%, ενισχυμένη κατά 1,6 μονάδες από τον Δεκέμβριο (27,5%). Δεύτερος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,6% από 18,1%, κερδίζει δηλαδή 1,5 μονάδα.

Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία για την εκτίμηση ψήφου. Η Νέα Δημοκρατία παίρνει ποσοστό 36%, 3,9 μονάδες κάτω από το ποσοστό των τελευταίων εκλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 24,2%, από 31,5% στις εκλογές, επομένως η διαφορά των δύο κομμάτων στην εκτίμηση ψήφου είναι στις 11,8 μονάδες.

Η έκπληξη γίνεται φυσικά από το ΚΙΝΑΛ το οποίο ανεβαίνει στο 18,5% από 8,1% στις εκλογές. Μάλιστα, ένα 49% λέει ότι θα μπορούσε να ψηφίσει ΚΙΝΑΛ, όταν για τη ΝΔ είναι 46% και για τον ΣΥΡΙΖΑ 35%.

Στο 5,4% είναι το ΚΚΕ, στο 5% με αύξηση 1,3 μονάδες η Ελληνική Λύση, στο 4,1% το Μέρα25, στο 1,5% η Δημιουργία Ξανά και στο 1,9% οι Ελληνες για την Ελλάδα του Ηλία Κασιδιάρη.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κ. Μητσοτάκης με 36%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 16% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8%.

Αξιολόγηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Το έργο της κυβέρνησης γενικά κρίνεται θετικά σε ποσοστό 40% και αρνητικά για το 54%. Θετική άποψη για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει μόλις το 16% και αρνητική το 76%.

Οι πολίτες σε ποσοστό 44% αξιολογούν θετικά τον πρωθυπουργό και αρνητικά το 52%.

Θετικά κρίνεται ο Αλέξης Τσίπρας σε ποσοστό 21% και αρνητικά από 7 στους 10 ερωτηθέντες (72%).

«Βαρίδι» για την κυβέρνηση είναι η διαχείριση του κοροναϊού καθώς το 56% έχει μάλλον αρνητικές εντυπώσεις ενώ το 33% έχει μάλλον θετικές.

Στο μέτωπο της οικονομίας είναι επίσης δύσκολα τα πράγματα για την κυβέρνηση. 6 στους 10 πολίτες (61%) κρίνουν αρνητικά το έργο της κυβέρνησης και μόλις 27% έχει μάλλον θετικές εντυπώσεις.