Τσαβούσογλου: Ελλάδα και Κύπρος στηρίζουν την τρομοκρατία – Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα

Τσαβούσογλου: Ελλάδα και Κύπρος στηρίζουν την τρομοκρατία – Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα

Νέες προκλήσεις από τον Τούρκο ΥΠΕΞ που υποστηρίζει ότι οι δύο χώρες δίνουν άσυλο σε μέλη του ΡΚΚ και της FETO

Σε νέες προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου προχώρησε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγορώντας ότι δύο χώρες ότι στηρίζουν την τρομοκρατία και απειλώντας ότι «θα πληρώσουν βαρύ τίμημα».

Συγκεκριμένα, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Εσθονίας, επέκρινε έντονα την Ελλάδα και την Κύπρο, λέγοντας ότι υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το PKK/YPG και την FETO και επιτρέπουν σε αυτές τις οργανώσεις να ανοίξουν γραφεία στις χώρες τους. Ο Τσαβούσογλου είπε χαρακτηριστικά, ότι «χρησιμοποιούν τρομοκρατικές οργανώσεις ως εντολοδόχους πολέμου. Ως Τουρκία, είμαστε αλληλέγγυοι, ακόμη και με τις χώρες με τις οποίες έχουμε τις χειρότερες σχέσεις, όσον αφορά την τρομοκρατία. Δεν υποστηρίξαμε ποτέ την τρομοκρατία».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών συνέχισε λέγοντας ότι «τα μέλη της FETO βλέπουν επίσης την Ελλάδα, όχι μόνο ως χώρα διέλευσης, αλλά και ως χώρα που τους παρέχει άσυλο. Το να τους φιλοξενείς, είναι σαν να παίζεις με τη φωτιά. Θα ήθελα να πω το εξής: Τους επιτρέπουν να ανοίξουν γραφεία στις χώρες αυτές. Για αυτό, αν υπάρξει απειλή ή επίθεση, θα τους κάνουμε να πληρώσουν».