Θεοδωρικάκος για επέμβαση στα ΑΕΙ: Οι παράγκες της βίας έλαβαν τέλος

Θεοδωρικάκος για επέμβαση στα ΑΕΙ: Οι παράγκες της βίας έλαβαν τέλος

«Έχουμε σχέδιο, το εφαρμόζουμε με αποφασιστικότητα»

Άμεση επέμβαση στα ΑΕΙ για να αντιμετωπίσει τα διαδοχικά κρούσματα ανομίας είναι ο στόχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Οι παράγκες της βίας έχουν λάβει τέλος» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Έχουμε σχέδιο, το εφαρμόζουμε με αποφασιστικότητα. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, απελευθέρωσαν το χώρο του τμήματος Χημείας που είχε καταληφθεί από άτομα του περιθωριακού χώρου. Είναι ένα θετικό παράδειγμα. Όπου και όταν υπάρχει αυτή η συνεργασία, υπάρχει ασφάλεια και άρα ελευθερία μέσα στο πανεπιστήμιο που είναι η προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του», τόνισε, μιλώντας στο Open.

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, πρόκειται για απροκάλυπτη βία που καταδικάζεται απερίφραστα από όλους. Η Αστυνομία θα κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τους ενόχους, άρα θα πρέπει κανείς να εμβαθύνει με αφορμή αυτό το περιστατικό Κάθε πανεπιστήμιο θα πρέπει να έχει σχέδιο ασφαλείας, το οποίο είναι ευθύνη της πρυτανικής αρχής, θα πρέπει να υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος και κάμερες και συνεργασία με την Αστυνομία όταν χρειάζεται».

Παρακαλούμε περιμένετε ...