Αλλαγή σκυτάλης στην αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα – Ποιος είναι ο Τζορτζ Τσούνης

Αλλαγή σκυτάλης στην αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα – Ποιος είναι ο Τζορτζ Τσούνης

Η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ

Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η ακρόαση του Τζορτζ Τσούνη για την επικύρωση του διορισμού του στην θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και θα κληθεί να αποφασίσει για την τύχη της υποψηφιότητας του κ. Τσούνη.

Η συνεδρίαση της επιτροπής θα γίνει με περιορισμένη φυσική παρουσία, όπως ορίζουν τα μέτρα που έχει υιοθετήσει η Γερουσία για την πανδημία.

Ποιος είναι ο Τζορτζ Τσούνης

Μετανάστης δεύτερης γενιάς με γονείς από την ορεινή Ναυπακτία, ο 53χρονος Τζορτζ Τσούνης μεγάλωσε μέσα στην ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης.

Παρακολουθούσε το ελληνικό σχολείο, συμμετείχε στην ελληνική παρέλαση που γίνεται κάθε χρόνο για την 25η Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν και ήταν ενεργό μέλος της κοινότητας της Αγίας Παρασκευής. Είναι μέλος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, του Faith and Leadership 100, του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), και της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (THI).