Τάκης Θεοδωρικάκος: Είμαστε με τον αστυνομικό του καθήκοντος, όχι με τους επίορκους

Τάκης Θεοδωρικάκος: Είμαστε με τον αστυνομικό του καθήκοντος, όχι με τους επίορκους

«Δεν θα υπάρξει επιείκεια για όποιον παραβαίνει τον όρκο του»

«Δεν πρόκειται να υπάρξει επιείκεια απέναντι σε όποιον παραβαίνει τον όρκο του… Η Αστυνομία για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας πρέπει πρώτα εκείνη να τηρεί τους νόμους», δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σχολιάζοντας την εξιχνίαση της μεγάλης υπόθεσης παράνομων ελληνοποιήσεων, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, στην οποία εμπλέκονται 34 αστυνομικοί.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι από πρώτη στιγμή που του ανατέθηκε αυτή η θέση ζήτησε διαφάνεια και πάταξη της διαφθοράς και τόνισε ότι «οι πολίτες ζητούν ασφάλεια, θέλουν κοντά τους τον αστυνομικό, να τους προστατεύει και όχι να παρανομεί», ενώ στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων έθεσε επιτακτικά το αίτημα η έρευνα να πάει μέχρι τέλους και όλοι οι εμπλεκόμενοι να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Θεοδωρικάκου είναι η εξής:

«Ύστερα από πολύμηνη έρευνα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων με ενημέρωσε για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με τη συμμετοχή δυστυχώς επίορκων αστυνομικών.

Από την πρώτη στιγμή που ο πρωθυπουργός μου εμπιστεύτηκε αυτό το κρίσιμο υπουργείο ζήτησα διαφάνεια και πάταξη της διαφθοράς.

Η Αστυνομία για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας πρέπει πρώτα εκείνη να τηρεί τους νόμους. Οι πολίτες ζητούν ασφάλεια. Θέλουν κοντά τους τον αστυνομικό, να τους προστατεύει και όχι να παρανομεί.

Δεν πρόκειται να υπάρξει επιείκεια απέναντι σε όποιον παραβαίνει τον όρκο του. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους αστυνομικούς του καθήκοντος, που εργάζονται σκληρά και συνειδητά για την ασφάλεια των πολιτών και της πατρίδας μας. Και αυτοί είναι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών.

Είμαστε απέναντι σε αστυνομικούς, που αποδεικνύονται επίορκοι. Ζήτησα από τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, η έρευνα να πάει μέχρι τέλους και όλοι οι εμπλεκόμενοι να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Μόνο έτσι, θα νιώσουν οι πολίτες ότι η ΕΛ.ΑΣ. λειτουργεί με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα ενάντια στο έγκλημα όπου και αν βρίσκεται αυτό, για το καλό των πολιτών και της Δημοκρατίας μας».

1
σχόλιο
  1. avatar Ένας απόμαχος Ναυτικός

    Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα... Όχι κύριε υπουργέ, δεν είμαι μηδενιστής ούτε προσπαθώ να αμφισβητήσω την όποια πρόθεσή σας που ενδεχομένως να πιστεύετε αυτά που λέτε και να τα εννοείτε. Θα πω όμως και κάτι το οποίο δεν μπορώ να μην ξεστομίσω. Ήμουν νιός και γέρασα κύριε υπουργέεεε και γι' αυτό εμμένω στην εισαγωγή μου. Η Λερναία Ύδρα γνωστή από την αρχαία ιστορία και μυθολογία, δυστυχώς δεν είναι μύθος. Ζει και βασιλεύει στο χώρο της παρανομίας και της διαφθοράς. Κόβεις ένα κεφάλι και φυτρώνουν άλλα τρία, τέσσερα. Μόνο που τα κεφάλια αυτά δεν είναι τυχαία. Η διαφθορά δεν είναι κάτι σαν φυτό που φυτρώνει από μόνο του. Το "σπέρνουν" οι επιτήδειοι άρχοντες, οι δακτυλοδεικτούμενοι "Κύριοι" με "Κ" κεφαλαίο ευυπόληπτοι πολίτες που κατέχουν πόστα στην κοινωνία την οποίαν υποτίθεται ότι προστατεύουν, τα δε καλόπαιδα τα τσιράκια τους το φροντίζουν, το περιποιούνται και όταν "ανθίσει" το διαχειρίζονται για δικό τους προσωπικό όφελος. Για άλλη μια φορά οι φύλακες του νόμου στην παρανομία. Άντε βρε, κυνηγήστε κανένα φουκαρά που πουλάει κουλούρια χωρίς άδεια. Το παράσημο το έχετε σίγουρο. Άλλωστε "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει".

Παρακαλούμε περιμένετε ...