Τζανακόπουλος: Επιτακτική η ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πλατύ δημοκρατικό ρεύμα για να φύγει επιτέλους αυτή η κυβέρνηση

Τζανακόπουλος: Επιτακτική η ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πλατύ δημοκρατικό ρεύμα για να φύγει επιτέλους αυτή η κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι μια κυβέρνηση για τους λίγους, για τους ολιγάρχες, για τις ελίτ»

«Μετά τη διήμερη αυτή περιοδεία στην Καρδίτσα, νομίζω ότι το συμπέρασμα που βγαίνει είναι σαφές και αναμφισβήτητο. Η Καρδίτσα είναι ένας εγκαταλελειμμένος νομός. Εγκαταλελειμμένος από την κυβέρνηση, από την περιφέρεια Θεσσαλίας, εγκαταλελειμμένος από τους τοπικούς άρχοντες». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, σήμερα το μεσημέρι, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος από την Καρδίτσα, σε συνέντευξη Τύπου.

«Εκτός από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο της χώρας, δηλαδή τη μεγάλη πανδημική κρίση, που καθημερινά απειλεί χιλιάδες συνανθρώπους μας και καταλήγει σε εκατοντάδες θανάτους, εκτός από τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα και κυρίως το πρόβλημα της ακρίβειας που αφορά όχι μόνο πλέον την ενέργεια αλλά και είδη πρώτης ανάγκης, η Καρδίτσα, ο νομός Καρδίτσας, έχει να αντιμετωπίσει και τις συνέπειες της μεγάλης περσινής κακοκαιρίας, του "Ιανού", η οποία στην πραγματικότητα έχει αφήσει ανοικτές πληγές, στις περισσότερες περιοχές του νομού, και για την οποία καμία απολύτως πολιτική πρωτοβουλία και απολύτως καμία συγκεκριμένη παρέμβαση δεν έχει ακόμα ξεκινήσει» τόνισε.

Στο σημείο αυτό ο κ. Τζανακόπουλος εξήγησε: «Έργα τα οποία εδώ και ενάμιση χρόνο θα έπρεπε να είχαν αρχίσει να υλοποιούνται, δεν έχουν καν φτάσει στο επίπεδο της μελέτης, της έγκρισης των μελετών, ακριβώς επειδή από την πλευρά της κυβέρνησης η επιλογή που πάρθηκε ήταν επικοινωνιακά να διαχειριστεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα και στη συνέχεια να το ξεχάσει». Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τόνισε πως το Κέντρο Υγείας στο Μουζάκι δεν έχει προχωρήσει, παρά τις απευθείας αναθέσεις, ενάμιση χρόνο τώρα ο περιφερειακός δρόμος που ενώνει το Μουζάκι με τους διπλανούς δήμους επίσης δεν έχει προχωρήσει, έργα αντιπλημμυρικά, για να προστατευτεί η περιοχή από μια ενδεχόμενη μελλοντική φυσική καταστροφή δεν έχουν επίσης προχωρήσει.

«Ο νομός Καρδίτσας έχει στην κυριολεξία εγκαταλειφθεί στην τύχη του» επισήμανε ο κ. Τζαννακόπουλος και σημείωσε ότι οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι από την απόλυτη αδιαφορία της κυβέρνησης, για τα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αποδεικνύεται, τόνισε ακόμα ο κ. Τζανακόπουλος, πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι μια κυβέρνηση για τους λίγους, για τους ολιγάρχες, για τις ελίτ, δεν είναι μια κυβέρνηση που υπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας, δεν υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζόμενων στρωμάτων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες βρίσκονται στην κυριολεξία στο χείλος της καταστροφής».

Καταλήγοντας τόνισε: «Είναι επιτακτική πια ανάγκη να δημιουργηθεί ένα μεγάλο πλατύ δημοκρατικό ρεύμα για να φύγει επιτέλους αυτή η κυβέρνηση. Κάθε μέρα που περνάει συσσωρεύει αδιέξοδα, συσσωρεύει προβλήματα, συσσωρεύει ανθρώπινο πόνο, συσσωρεύει θάνατο. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και για την επίλυση των προβλημάτων της ευρύτερης περιοχής, θα επιχειρήσουμε να τα αναδείξουμε και σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο. Όμως η βασική ευθύνη για το γεγονός του αδιεξόδου είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από τους πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα, δεν έχουν να ελπίζουν τίποτα από αυτή την αποτυχημένη κυβέρνηση».