Συρίγος – Κορονοϊός: Στο 3% η νόσηση στα Πανεπιστήμια

Συρίγος – Κορονοϊός: Στο 3% η νόσηση στα Πανεπιστήμια

«Διευκρινίσεις για τους συντελεστές βαρύτητας»

Έχουν κλείσει 45 σχολικά τμήματα σε σύνολο 80.000 τμημάτων. Τα τεστ κρατάνε τη διασπορά και επίσης στα Πανεπιστήμια, το ποσοστό νόσησης συγκρατείται στο 3% καθώς είναι πολύ υψηλός ο αριθμός εμβολιασμένων που φθάνει στο 78%.

Με το 5,5% που έχουν νοσήσει φθάνουμε στο 84% που δεν κινδυνεύουν άμεσα να νοσήσουν, είπε ο υφυπουργός Παιδείας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σωστό μέτρο που διασφαλίζει το ακαδημαϊκό επίπεδο χαρακτήρισε ο Άγγελος Συρίγος τους συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων τονίζοντας: «Κενά θα υπάρξουν γιατί έχει μειωθεί ο αριθμός των φοιτητών που από 150.000 στο διάστημα 1999-2000 φέτος είναι 105.000, ενώ οι θέσεις παραμένουν σταθερές και σήμερα είναι 77.5000.

‘Η θα συζητάμε πώς είναι δυνατόν να περνούν φοιτητές με βαθμό κάτω από το 1 ή θα συζητάμε για τα κενά, είπε αναφερόμενος στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης.

Να μην ξεχνάμε ότι έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό φοιτητών που δεν αποφοιτούν ποτέ, πρόσθεσε.

Κάποια Πανεπιστήμια όπως η Αρχιτεκτονική Ξάνθης υπερέβαλαν και τους δόθηκε δυνατότητα να διορθώσουν τις βάσεις εισαγωγής, είπε επίσης ο υφυπουργός Παιδείας, υπενθυμίζοντας πώς δίνεται η δυνατότητα στα Πανεπιστήμια να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο συντελεστές βαρύτητας: Ο ένας πολλαπλασιάζεται με 1,3 και ο δεύτερος με 0,7.