Ζαχαριάδης: Ο Βορίδης χαρακτηρίζει φαιδρή την πρότασή μας για τηλεργασία αλλά εξετάζει το lockdown;

Ζαχαριάδης: Ο Βορίδης χαρακτηρίζει φαιδρή την πρότασή μας για τηλεργασία αλλά εξετάζει το lockdown;

«Αναρωτιέται κανείς εάν ο υπουργός Εσωτερικών γνωρίζει τους μηχανισμούς εξάπλωσης και ανάσχεσης της πανδημίας»

«Όταν ο κ. Βορίδης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν σκέφτονται στην κυβέρνηση lockdown στους ανεμβολίαστους, απάντησε πως «είναι μία ιδέα που εγώ θα την εξέταζα…». Πώς θα την εξέταζε αυτή την ιδέα; Είναι δυνατόν να λέει ότι είναι φαιδρή η πρότασή μας για τηλεργασία αλλά να θέλει να εξετάσουμε το lockdown στους ανεμβολίαστους; Δηλαδή η ιδέα που ο ίδιος θα εξέταζε να εφαρμοστεί, δεν προϋποθέτει αναγκαστικά την ”φαιδρή πρότασή” μας, όπως τη χαρακτήρισε, για τηλεργασία;» αναρωτιέται ο τομεάρχης Εσωτερικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Προσθέτει δε, ότι εν συνεχεία, αφού είπε αυτά χθες το πρωί ο υπουργός, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που ακολούθησε στο καθιερωμένο briefing, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «άδειασε τον κ. Βορίδη, ενισχύοντας τις βάσιμες υποψίες για το κατά πόσο υπάρχει ενιαία στρατηγική της κυβέρνησης για τη πανδημία ή συνεχίζεται το επιτελικό μπάχαλο».

«Ο κ. Βορίδης, συνεχίζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανές ότι δεν αντιλαμβάνεται τους μηχανισμούς ανάσχεσης και εξάπλωσης της πανδημίας και ως εκ τούτου ο δημόσιος λόγος του και θέση ευθύνης του τον καθιστά επικίνδυνο. Δεν το αντιλαμβάνεται ο ίδιος και δεν μπορεί να του το εξηγήσει κανείς από τους δεκάδες μετακλητούς που έχει γύρω του. Αν θέλει μπορούμε να του τα εξηγήσουμε εμείς ή να τον πάμε μια βόλτα στο Βιολογικό της Αθήνας να του τα πούνε καλύτερα».