Νέο «χτύπημα» από την Ολλανδή δημοσιογράφο που αποκάλεσε ψεύτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Νέο «χτύπημα» από την Ολλανδή δημοσιογράφο που αποκάλεσε ψεύτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τι αναφέρει σε ανάρτησή της

Με νέες αναρτήσεις στα social media σχολιάζει τη χθεσινή επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μαρκ Ρούτε η Ολλανδή δημοσιογράφος, Ingeborg Beugel, που επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, προκαλώντας την σφοδρή αντίδρασή του.

Στην τελευταία της  ανάρτηση είχε ανεβάσει μια φωτογραφία της που τη δείχνει ως ...σκιά μέσα στο Μαξίμου με το καπέλο της και έγραψε: «Όποια κακεντρεχή σχόλια κι αν υπάρχουν, απάνθρωπα, που με κατηγορούν για παραμύθια, παράλογα, σουρεαλιστικά, φανταστικά πράγματα, αυτή η φωτογραφία είναι τέχνη».

Η δημοσιογράφος σε έντονο ύφος είπε: χθες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέματα για τους πρόσφυγες; Μην υποτιμάτε τους δημοσιογράφους. Γιατί δεν λέτε ότι οι Βρυξέλλες μας άφησαν μόνους και ότι εσείς κάνετε απάνθρωπες επαναπροωθήσεις;».

Η απάντηση του εξοργισμένου Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η εξής: «Κατανοώ πως στην Ολλανδία έχετε την κουλτούρα να θέτετε ευθέως ερωτήματα προς τους πολιτικούς. Σέβομαι απόλυτα αυτή την κουλτούρα. Αυτό που δεν θα δεχτώ είναι προσβολές, σε αυτή την αίθουσα, προς το πρόσωπό μου και προς τον ελληνικό λαό. Δεν θα δεχτώ να εκτοξεύετε κατηγορίες και εκφράσεις που δεν βασίζονται σε στοιχεία, τη στιγμή που αυτή η χώρα αντιμετωπίζει μια μεταναστευτική κρίση πρωτοφανούς έντασης και έχει σώσει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα.

Μόλις σώσαμε 250 ανθρώπους που διέτρεχαν κίνδυνο πνιγμού στα νότια της Κρήτης. Το κάνουμε αυτό κάθε μέρα. Σώζουμε ανθρώπους στη θάλασσα ενώ ταυτόχρονα, ναι, δεν επιτρέπουμε στα σκάφη που έρχονται από την Τουρκία να εισέλθουν στα χωρικά μας ύδατα, όπως είναι δικαίωμά μας βάσει των ευρωπαϊκών κανονισμών, και περιμένουμε από την Ακτοφυλακή της Τουρκίας να έρθει για να παραλάβει τους ανθρώπους αυτούς και να τους επιστρέψει στην Τουρκία.

Αντί λοιπόν να ρίχνετε την ευθύνη στην Ελλάδα, θα πρέπει να ρίξετε την ευθύνη σε αυτούς που εργαλειοποιούν τη μετανάστευση εδώ και καιρό συστηματικά, ωθώντας απελπισμένους ανθρώπους από μια ασφαλή χώρα -γιατί θα πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι οι άνθρωποι που είναι σε τουρκικό έδαφος δεν διατρέχουν κίνδυνο, η ζωή τους δεν είναι σε κίνδυνο- θα πρέπει να ρίξετε την ευθύνη σε άλλους και όχι σε εμάς.

Έχουμε μια αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική για τη μετανάστευση. Έχουμε εξετάσει και έχουμε προσφέρει προστασία σε 50.000 ανθρώπους στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και δεκάδων χιλιάδων Αφγανών, που έλαβαν…

Επιτρέψτε μου. Έχετε επισκεφτεί τις νέες δομές στα νησιά μας; Έχετε πάει στη Σάμο;

Ιngeborg Beugel: Ναι, ήμουν από τους πρώτους.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όχι δεν έχετε πάει στη Σάμο. Σας παρακαλώ, δεν μπορείτε να έρχεστε σε αυτό το κτίριο και να με προσβάλλετε. Είμαι ξεκάθαρος ως προς αυτό; Δίνω μια απάντηση. Μη με διακόπτετε. Όπως σας άκουσα κι εγώ προσεκτικά. Αν πάτε στη Σάμο, θα δείτε μια άψογη δομή, άψογες συνθήκες με τη χρηματοδότηση της ΕΕ με καθαρές εγκαταστάσεις, με παιδικές χαρές για να μπορούν να παίζουν τα παιδιά. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με την κατάσταση στο παρελθόν.

Αυτή είναι η πολιτική μας. Θα την υπερασπιστούμε και δεν θα δεχτώ από κανένα να κουνά το δάχτυλο σε αυτή την κυβέρνηση και να την κατηγορεί για απάνθρωπη συμπεριφορά».