Σκληρή απάντηση Μητσοτάκη σε προβοκατόρικη ερώτηση ξένης δημοσιογράφου

Σκληρή απάντηση Μητσοτάκη σε προβοκατόρικη ερώτηση ξένης δημοσιογράφου

«Δεν ανέχομαι να προσβάλλετε την Ελλάδα», της είπε ο πρωθυπουργός

Αναστάτωση προκλήθηκε στη κοινή συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε, στο Μέγαρο Μαξίμου. Η ένταση προέκυψε από μία Ολλανδή δημοσιογράφο, η οποία προχώρησε σε μία προβοκατόρικη ερώτηση για το προσφυγικό με αποδέκτες και τους δύο πρωθυπουργούς.

Η δημοσιογράφος σε έντονο ύφος είπε: «Πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέματα για τους πρόσφυγες; Μην υποτιμάτε τους δημοσιογράφους. Γιατί δεν λέτε ότι οι Βρυξέλλες μας άφησαν μόνους και ότι εσείς κάνετε απάνθρωπες επαναπροωθήσεις;».

Οργισμένη ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είπε: «Στην Ολλανδία ξέρω ότι έχετε μια παράδοση να κάνετε ευθείες ερωτήσεις αλλά δεν δέχομαι να προσβάλλετε εμένα και τους Έλληνες με απόψεις που δεν έχουν βάση» και συνέχισε: «Έχουμε σώσει χιλιάδες ανθρώπους και το κάνουμε κάθε μέρα. Κάθε μέρα σώζουμε ανθρώπους και σταματάμε βάρκες που έρχονται από την Τουρκία, γιατί είναι δικαίωμά μας. Περιμένουμε από το τουρκικό λιμενικό να έρθει να τους παραλάβει. Η Τουρκία είναι εκείνη που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό. Να ρίξετε το φταίξιμο σε άλλους και όχι σ εμάς».

Η δημοσιογράφος επιχείρησε να απαντήσει, διακόπτοντας τον πρωθυπουργό και εκείνος εμφανώς εκνευρισμένος της απάντησε: «Δεν θα έρχεστε σε αυτό το κτίριο και θα με προσβάλλετε. Δεν το ανέχομαι! Αυτή είναι η πολιτική μας και δεν δέχομαι από κανέναν να κουνάει το δάχτυλο».