Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Η απόσταση της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Ποιο κόμμα πήρε… πόντους

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Η απόσταση της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Ποιο κόμμα πήρε… πόντους

Τι γνώμη έχουν οι πολίτες για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό

Σταθερά μπροστά παραμένουν Νέα Δημοκρατία και Κυριάκος Μητσοτάκης στις προθέσεις των πολιτών για ψήφο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έκανε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5%, το Κίνημα Αλλαγής 8,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ 25 συγκεντρώνει 3% ενώ οι Έλληνες 1,5%.


Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 34,5% (σταθερό από τη δημοσκόπηση Σεπτεμβρίου)  ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5% (από 24% στη δημοσκόπηση Σεπτεμβρίου), το Κίνημα Αλλαγής είναι ανεβασμένο καθώς έφτασε στο 8% από 6,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση, το ΚΚΕ 5% (από 6%), η Ελληνική Λύση 3,5% (από 4,5%), το ΜέΡΑ 25 συγκεντρώνει 3% (σταθερό) ενώ οι Έλληνες 1,5% (σταθερό).

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται και σε αυτή τη δημοσκόπηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 41% ενισχύοντας ελαφρά τα ποσοστά του από τη δημοσκόπηση Σεπτεμβρίου (40%), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας κρίνεται ως ο καταλληλότερος πρωθυπουργός από το 25% των ερωτώμενων με ελαφριά υποχώρηση στα ποσοστά του (26%). Το 30% απαντά ότι κανένας από τους δυο δεν είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός.