Tασούλας: Η Φώφη Γεννηματά έδωσε το καλό παράδειγμα της επιλογής της ζωής και όχι της παραίτησης

Tασούλας: Η Φώφη Γεννηματά έδωσε το καλό παράδειγμα της επιλογής της ζωής και όχι της παραίτησης

«Το πιο δυνατό χειροκρότημα για τη Φώφη Γεννηματά είναι το σημερινό, που δεν θα το ακούσει» είπε ο πρόεδρος της Βουλής

Στην αξιοπρέπεια, την εντιμότητα και τη γενναιότητά της Φώφης Γεννηματά έδωσε έμφαση ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, στον επικήδειο για την εκλιπούσα πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής.

«Η Φώφη Γεννηματά έδωσε το καλό παράδειγμα της επιλογής της ζωής κι όχι της παραίτησης», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, που αναφέρθηκε στην αξιοπρέπεια, την εντιμότητα και τη γενναιότητά της. «Το παράδειγμα που έδινε, αυτό το στοιχείο κρατά συγκινημένους όλους τους Έλληνες, όλες τις πτέρυγες της Βουλής, κρατά τις χώρες μεσίστιες, κρατά τη χώρα σε πάνδημο πένθος», σημείωσε.

«Γεννήθηκε μέσα στην πολιτική και μέσα στον πρόλογο της μεταπολίτευσης, που κυριαρχούσε η πολιτική», υπενθύμισε, προσθέτοντας ότι τα εφόδια υπήρχαν, ώσπου η στροφή της μοίρας τα περιθωριοποίησε. Η Φώφη Γεννηματά κατάλαβε ότι ό,τι επιτύγχανε θα το έκανε παρά τη σκληρή στροφή της μοίρας. Η βαρύτητα της υγείας της έγινε αντιληπτή με τον θάνατό της. Τίποτα δεν ήταν εύκολο γι' αυτή και το καταλαβαίνουμε τώρα, αναδρομικά, καθώς μας καθησύχαζε το χαμόγελό της» τόνισε.

Κάνοντας αναδρομή στους λόγους της, ο κ. Τασούλας υπογράμμισε το ενδιαφέρον και την ανησυχία της «για το περιβάλλον, την κοινωνική συνοχή, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδίως των γυναικών και με κοινό παρονομαστή την υπευθυνότητα». «Πάντα στο νου της είχε την έγνοια της για την παράταξή της, στην οποία ένιωθε ότι η παρουσία της έδινε ενότητα», είπε ακόμα και πρόσθεσε καταλήγοντας: «Το πιο δυνατό χειροκρότημα για τη Φώφη Γεννηματά είναι το σημερινό, που δεν θα το ακούσει».