Τζανακόπουλος: Δημόσιο χρήμα και χειραγώγηση – Αυτή είναι η ύλη της εξεταστικής

Τζανακόπουλος: Δημόσιο χρήμα και χειραγώγηση – Αυτή είναι η ύλη της εξεταστικής

«Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις χειρότερες θέσεις της ΕΕ σε αριθμό νεκρών ανά εκατομμύριο πληθυσμού»

Για αμηχανία και υπεκφυγές απέναντι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τη σύσταση εξεταστικής, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο Kontra Channel.

«Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ αισθάνθηκαν αμήχανα απέναντι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ -με την οποία φαίνεται να συμφωνούν όλες οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης- για τη σύσταση εξεταστικής, προκειμένου να διερευνηθούν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης γύρω από δύο κυρίως ζητήματα», υπογράμμισε.

«Πρώτα απ' όλα για τη λίστα Πέτσα, δηλαδή για το γεγονός ότι, με απόφαση της κυβέρνησης, δόθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας περίπου 40 εκατ. ευρώ απευθείας σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, χωρίς η κυβέρνηση να εξηγήσει με ποια κριτήρια δόθηκαν αυτά τα χρήματα», εξήγησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Αναφερθείς στην πανδημία, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις χειρότερες θέσεις της ΕΕ σε αριθμό νεκρών ανά εκατομμύριο πληθυσμού».

«Η ανυπαρξία σοβαρών μέτρων υπέρ της δημόσιας υγείας, το απαράδεκτο υγειονομικό πρωτόκολλο στα σχολεία, η αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος, οι κλίνες ΜΕΘ που δεν μπορούν να λειτουργήσουν γιατί δεν έχουν προσωπικό ή δεν έχουν τις απαραίτητες υποδομές, είναι παράγοντες που έχουν οδηγήσει σε αυτήν την κατάσταση», δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Έχουμε περίπου 300 νεκρούς τη βδομάδα και η κυβέρνηση φαίνεται να έχει σφυρίξει τη λήξη της πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε, επίσης, ως δείγμα της πολιτικής της ΝΔ ότι το γεγονός ότι «κόβει 900 εκατ. ευρώ από την χρηματοδότηση του ΕΣΥ στον προϋπολογισμό του 2022».

Παρακαλούμε περιμένετε ...