ΚΙΝΑΛ: Ποιες είναι οι πιθανότητες να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία ο Γιώργος Παπανδρέου

ΚΙΝΑΛ: Ποιες είναι οι πιθανότητες να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία ο Γιώργος Παπανδρέου

Οι αντιδράσεις από τους άλλους «δελφίνους» - Ο χρόνος τρέχει και οι υποψήφιοι πρέπει να καταθέσουν μέχρι την Πέμπτη 5.000 υπογραφές

Ακόμα δεν έχει... κλειδώσει η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός ζυγίζει όλες τις αντιδράσεις και μετράει δυνάμεις. Ο ίδιος με μια αινιγματική ανάρτησή του πρωί τα άφησε όλα ανοικτά, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι έχουν διαφορετικές αντιδράσεις.

Ο χρόνος τρέχει για τους υποψήφιους καθώς μέχρι την Πέμπτη πρέπει να καταθέσουν τις 5.000 υπογραφές για να συμμετέχουν στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής.

«Χρειάζεται να κάνουμε υπομονή μέχρι την Τετάρτη» τόνισε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, υπογραμμίζοντας ότι οι πιθανότητες είναι στο 80% – 20%.

«Στις επαφές του με τους υποψηφίους, ο κ. Παπανδρέου θέλησε να διερευνήσει το ενδεχόμενο να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους αν κατέβει ο ίδιος στην κούρσα διαδοχής» ξεκαθάρισε ο δημοσιογράφος του καναλιού.

«Εάν δεν είχαμε την υποψηφιότητα Παπανδρέου, τότε θα είχαμε νικητή από τον πρώτο γύρο» πρόσθεσε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος.

Η Φώφη Γεννηματά και οι αντιδράσεις των άλλων υποψήφιων

Μέσα από το νοσοκομείο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά έστειλε το δικό της μήνυμα εν μέσω έντονης παρασκηνιακών διεργασιών ενόψει εκλογών.

«Η παράταξη της Αλλαγής είναι εδώ, να πρωταγωνιστήσει ξανά και να δώσει ελπίδα. Με το κεφάλι ψηλά, το βλέμμα στο μέλλον, ενωμένη και δυνατή, όπως αξίζει στην ιστορία της. Για μια μεγάλη Νέα Αλλαγή» σημείωσε.

O γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιος για την προεδρεία του κινήματος, Βασίλης Κεγκέρογλου, μετά την κατάθεση των απαιτούμενων 20.000 υπογραφών, μίλησε στην ΕΡΤ για την υποψηφιότητα του αλλά και για τη επικείμενη συνάντηση του με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου που έκανε παρέμβαση για τη διασφάλιση της ενότητας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα είπε ότι «είναι δικαίωμα του καθενός να είναι υποψήφιος, πως ο ίδιος θα είναι υποψήφιος μέχρι το τέλος και σημείωσε ότι βλέπει το ρόλο των πρώην προέδρων ως εγγυητών της σοβαρότητας της διαδικασίας».

Από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση να αποσύρει την υποψηφιότητά του τόνισε ότι «προχωράμε μπροστά» και συμπλήρωσε ότι «αυτό που μένει από τη συζήτηση είναι μια ειλικρινής αγωνία όλων μας για το πώς θα πάνε τα πράγματα στην παράταξη από δω και πέρα».

Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, είπε: «Η διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας, ωστόσο, αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματός μας. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας. Η ανανέωση είναι πολιτικό και κοινωνικό αίτημα και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας».

Το μόνο του Παύλου Χρηστίδη είναι το εής: «Ή θα συγκρουστούμε με τη συντήρηση και με τις χαμηλές ταχύτητες ή θα παραμείνουμε δέσμιοι μιας κλειστής διαδικασίας η οποία πρέπει να ανοίξει».

Ο Χάρης Καστανίδης ξεκαθαρίζει στους συνομιλητές του ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω κι ότι μετά την κατάθεση των υπογραφών στην αρμόδια Επιτροπή συνεχίζει την προεκλογική μάχη με περιοδείες σε όλη την Ελλάδα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν είναι υποψήφιος, όμως σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής έριξε το... καρφί του για τον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας: «Προϋπόθεση για να κάνει κάποιος πολιτική, είναι να διατηρεί τη σοβαρότητά του».