Κορονοϊός: Ποια είναι τα μέτρα που επανεξετάζει η Επιτροπή Ειδικών – Πότε θα ανακοινωθούν

Κορονοϊός: Ποια είναι τα μέτρα που επανεξετάζει η Επιτροπή Ειδικών – Πότε θα ανακοινωθούν

Γ.Γ. Συντονισμού της Κυβέρνησης: Υπάρχουν και κάποιες σκέψεις για τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην υπάρχουν περιορισμοί ανάλογα με τον επιδημιολογικό κίνδυνο, οι οποίοι προφανώς για λόγους παρατήρησης παραμένουν, αλλά σε συνεργασία με την Επιτροπή των Ειδικών, θα δούμε συγκεκριμένα μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Θανάσης Κοντογεώργης, και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να εμβολιαστούν άμεσα 450.000 πολίτες άνω των 60 ετών.

Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, ανέφερε ότι «είμαστε σε μια φάση όπου μιλάμε για μια πλήρη αποκατάσταση των κοινωνικών και οικονομικών μέτρων για τους συμπολίτες μας που έχουν εμβολιαστεί και διατήρηση κάποιων μέτρων για τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί».

Σχετικά με την πρόοδο του εμβολιαστικού προγράμματος ο κ. Κοντογεώργης διευκρίνισε πως υπάρχουν πάνω από 6,5 εκατ. άνθρωποι που έχει εμβολιαστεί. «Θα συνεχίσουμε με στοχευμένες δράσεις. Υπάρχουν πάνω από 450.000 άνθρωποι, άνω των 60 ετών, που θεωρούμε ότι πρέπει να τους πείσουμε να πάνε να εμβολιαστούν. Θα πάμε εμείς σε εκείνους και ειδικά στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη».

Αναφορικά με την επαναξιολόγηση των μέτρων που ισχύουν για την επιστροφή στην κανονικότητα ο κ. Κοντογεώργης επισήμανε ότι σε συνεργασία με την επιτροπή των ειδικών, τα μέτρα που αφορούν την ατομική προστασία, τις χωρητικότητες και την συχνότητα των rapid test θα υπάρχουν εξειδικεύσεις, θα επαναξιολογηθούν προκειμένου να είναι πιο κατανοητά στους πολίτες και κυρίως, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να είναι ικανοί για να προχωρήσουν στους ελέγχους.

«Υπάρχουν και κάποιες σκέψεις για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Την Τετάρτη – Πέμπτη θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα», είπε και πρόσθεσε «επικεντρώνουμε την προσοχή μας σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Σταδιακά, και όσο αρχίζουν να νιώθουν οι περισσότεροι τα μέτρα για τους εσωτερικούς χώρους πιστεύω ότι θα εμβολιαστούν».