Θεμιστοκλέους: Δεν είναι στις προθέσεις μας επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού

Θεμιστοκλέους: Δεν είναι στις προθέσεις μας επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού

«Μέχρι στιγμής 190.000 πολίτες έχουν λάβει την τρίτη δόση του εμβολίου»

Στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος τόνισε ότι «δεν είναι στις προθέσεις μας να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού».

Όπως είπε σε συνέντευξη του στο Mega, όλα είναι δυναμικά και συνεκτιμώνται με τις συνθήκες κάθε στιγμής. «Όσο συνεχίζουμε να παίρνουμε ραντεβού οποιοδήποτε μέτρο υποχρεωτικότητας πάει πίσω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής 190.000 πολίτες έχουν λάβει την τρίτη δόση του εμβολίου, ενώ διευκρίνισε ότι η τρίτη δόση είναι για ενίσχυση της προστασίας υπογραμμίζοντας ότι κάποιος θεωρείται πλήρως εμβολιασμένος και χωρίς αυτήν.

Σχετικά με τα ποσοστά εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι είναι χαμηλότερα σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα, ωστόσο επισήμανε ότι «βρίσκουμε κάποια άτομα που είναι διστακτικά, μιλούν με τους υγειονομικούς, και καταφέραμε να πείσουμε κάποιους ανθρώπους να εμβολιαστούν».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον τομέα του φαρμάκου κατά του κορωνοϊού, ο γενικός γραμματέας σημείωσε ότι «θα υπάρξουν φάρμακα, ήδη κάποιες εταιρίες ανακοινώνουν αποτελέσματα. Η ΕΕ είναι σε διαδικασία αγοράς, όπως έγινε και με τα εμβόλια. Αλλά δε θα λύσουν το πρόβλημα τα φάρμακα. Σίγουρα θα βοηθήσουν κάποιους ανθρώπους, αλλά η λύση της πανδημίας δεν είναι στα φάρμακα».