Θεοδωρικάκος για Σταυρούπολη: Δε θα επιτρέψουμε να υπάρξει ξανά μία ναζιστική, εγκληματική οργάνωση

Θεοδωρικάκος για Σταυρούπολη: Δε θα επιτρέψουμε να υπάρξει ξανά μία ναζιστική, εγκληματική οργάνωση

Προ των πυλών ανακοινώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

«Πρέπει να είναι ξεκάθαρο, ότι αυτή η κυβέρνηση της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψει να ξαναυπάρξει μια ναζιστική, εγκληματική οργάνωση», τόνισε για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ όσον αφορά στην πανδημία έστειλε το μήνυμα ότι «ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να νικήσουμε οριστικά την πανδημία του κορονοϊού».

Μετά τη σύσκεψη, που είχε το απόγευμα του Σαββάτου (9/10), στο αστυνομικό μέγαρο, παρουσία και του υφυπουργού Εσωτερικών Στ. Καλαφάτη, με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών αρχών και του κλάδου της εστίασης και με την ηγεσία της ΕΛΑΣ, με αντικείμενο τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι αυτά θα εφαρμοστούν «άτεγκτα» και «με απόλυτη δικαιοσύνη» και προέτρεψε όσους πολίτες δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, να παραμερίσουν τις όποιες ενστάσεις τους και να το πράξουν «για να μπούμε όλοι μαζί στην κανονική ζωή» και «να γίνει ξανά πιο ελεύθερη η ζωή μας».

Θεοδωρικάκος: Πολλαπλασιάζουμε και εντείνουμε τους ελέγχους, ώστε τα μέτρα να εφαρμοστούν άτεγκτα και με απόλυτη δικαιοσύνη

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε το πλαίσιο των ελέγχων, ώστε «να αποφευχθεί κάθε εφησυχασμός και χαλάρωση» απέναντι στην πανδημία, την ώρα που κάποιοι πολίτες οι οποίοι νοσούν δίνουν τη μάχη για την επιβίωση τους στις ΜΕΘ και για «να σωθούν ζωές». Ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι έχει δώσει εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να εντείνει τους ελέγχους, ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να κάνουν το ίδιο και κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προσωπικής υγιεινής και προστασίας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν σχολαστικούς ελέγχους, ώστε όλοι όσοι εισέρχονται σε καταστήματα και χώρους εστίασης να είναι εμβολιασμένοι, ή να έχουν πιστοποιητικό νόσησης και πρόσθεσε: «Η ΕΛ.ΑΣ και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας είναι σε συνεργασία για την τήρηση των μέτρων».

«Από σήμερα οι συμπολίτες μας που έχουν εμβολιαστεί, ή έχουν νοσήσει μπορούν να μπουν ελεύθερα στην κανονική ζωή σε όλα τα καταστήματα, σε όλα τα μαγαζιά στην εστίαση, παντού» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, υπογραμμίζοντας ότι για αυτόν ακριβώς το λόγο είναι απαραίτητοι οι έλεγχοι για τη συνεπή εφαρμογή των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και πρόσθεσε: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, πολλαπλασιάζουμε και εντείνουμε τους ελέγχους, ώστε τα μέτρα να εφαρμοστούν άτεγκτα και με απόλυτη δικαιοσύνη».

Στη σύσκεψη, υπό τον υπουργό, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης συμμετείχαν, επίσης, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο γενικός γραμματέας του σωματείου Εστίασης Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο γενικός επιθεωρητής αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Έρχονται ανακοινώσεις για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου και την 28η Οκτωβρίου

Ο κ. Θεοδωρικάκος στις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη επεσήμανε ότι η αστυνομία έχει ένα σημαντικό έργο να επιτελέσει σε αυτή την προσπάθεια, καθώς, πάνω από οκτώ χιλιάδες αστυνομικοί διενεργούν σε καθημερινή βάση αυτούς τους ελέγχους και σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας «το 95% των παραβάσεων, που έχουν σημειωθεί, έχουν καταγραφεί από την ΕΛΑΣ». Ειδικότερα, για τη Θεσσαλονίκη, όπως είπε, 500 αστυνομικοί δραστηριοποιούνται καθημερινά για να εξασφαλίσουν την τήρηση των μέτρων. Ο υπουργός ανέφερε ότι αυτό ήδη συμβαίνει και θα συνεχιστεί και με ξεχωριστά κλιμάκια της αστυνομίας, αλλά και με μικτά κλιμάκια, στα οποία μετέχει και η Αρχή Διαφάνειας, σε συνεργασία με τις περιφέρειες, τους δήμους και τους φορείς.

«Το μήνυμα είναι: Ενίσχυση αυτών των ελέγχων και να γνωρίζουν όλοι ότι τα κλιμάκια θα είναι άτεγκτα, θα υπάρξει δικαιοσύνη. Ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμόζεται από όλους» επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος και συνέχισε: «Θέλω, με την ευκαιρία αυτή, να καλέσω και τους υπόλοιπους συμπολίτες που ενδεχομένως έχουν ενδοιασμούς, άλλοι φοβούνται, άλλοι το σκέφτονται, άλλοι είναι υπό το καθεστώς διαφόρων παρεξηγήσεων: Εμβολιαστείτε, για να μπούμε όλοι μαζί στην κανονική ζωή, εμβολιαστείτε για να γίνει ξανά πιο ελεύθερη η ζωή μας».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τριήμερο της γιορτής του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα γίνει ο εορτασμός θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα ανακοινώσεις από την κυβέρνηση. Πρόσθεσε, όμως, ότι «εάν επιτύχουν αυτά τα μέτρα τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα, ενόψει του τριήμερου εορτασμού». «Αλλά, επαναλαμβάνω, η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις και θα γίνουν ξεχωριστές ανακοινώσεις» πρόσθεσε ο υπουργός.

Σε άλλη ερώτηση, για τη στάση της αστυνομίας στα πρόσφατα γεγονότα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι αυτή «χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αποτελεσματικότητα» και πρόσθεσε: «Πρέπει να είναι ξεκάθαρο, ότι αυτή η κυβέρνηση της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψει να ξαναυπάρξει μια ναζιστική, εγκληματική οργάνωση. Αυτό είναι απολύτως ξεκάθαρο, η Ελλάδα είναι μια ελεύθερη, δημοκρατική χώρα, με όλες τις ιδέες, με όλες τις απόψεις, με απόλυτη πολυφωνία, αλλά εδώ ναζιστικές, εγκληματικές οργανώσεις δεν επιτρέπονται.

Παρακαλούμε περιμένετε ...