Ηλιόπουλος: Η διαγραφή Μπογδάνου έπρεπε να έχει γίνει εδώ και 15 μέρες

Ηλιόπουλος: Η διαγραφή Μπογδάνου έπρεπε να έχει γίνει εδώ και 15 μέρες

«Το βασικό ερώτημα είναι το πώς στελέχη της ΝΔ που το 2000 δεν θα μπαίνανε καν στα ψηφοδέλτια, σήμερα είναι κορυφαίοι υπουργοί»

Θα έπρεπε να είχε γίνει 15 ημέρες πριν η διαγραφή του Κ. Μπογδάνου από τη ΝΔ, όταν η κυβέρνηση τον κάλυπτε παρ' ότι δημοσίευσε στοιχεία νηπίων με μεταναστευτική καταγωγή. Χθες, βέβαια, ξεπέρασε τον εαυτό του, λέγοντας ότι οι κομμουνιστές είναι χειρότεροι από τους Τούρκους», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ».

Σημείωσε πως «το βασικό ερώτημα είναι το πώς στελέχη της ΝΔ που το 2000 δεν θα μπαίνανε καν στα ψηφοδέλτια, σήμερα είναι κορυφαίοι υπουργοί», ενώ σχολίασε πως αναρωτιέται αν «είναι ο κ. Πλεύρης λιγότερο ακροδεξιός από τον κ. Μπογδάνο». Μιλώντας για «εσωκομματικές αντιφάσεις στη ΝΔ», είπε με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά στη Σταυρούπολη, ότι «ο κ. Δένδιας είχε μιλήσει από τότε για επιθέσεις νεοναζί, ενόσω η κα Κεραμέως δεν μπορούσε καν να πει τη λέξη, και κυβερνητικά στελέχη κρατούσαν στάση ίσων αποστάσεων».

Αναφορικά με την ελληνογαλλική συμφωνία δήλωσε στον ΣΚΑΪ, αλλά και σε συνέντευξη του στον ρ/σ Alpha 9.89, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μπορεί να στηρίξει τη συμφωνία αν δεν αλλάξουν τα άρθρα 2 και 18 παρ. Ι ειδικά. Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «θα καταψηφίσει μια συμφωνία που στέλνει ελληνικό στρατό σε επιχειρήσεις εναντίον ακραίων ισλαμιστών στην Αφρική», τονίζοντας ότι η εμπλοκή σε τέτοιες επιχειρήσεις αλλάζει το αμυντικό δόγμα της χώρας και αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια της». Ανέφερε ειδικότερα, ότι «το άρθρο 2 εξαιρεί την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα από τη γαλλική αμυντική συμμετοχή στα δικά μας σύνορα και 'μεις θα τρέχουμε στη Αφρική, να στείλουμε ελληνικές δυνάμεις εκεί που η Γαλλία έχει μέτωπα με ισλαμιστικές οργανώσεις. Αυτό απειλεί την ασφάλεια της χώρας». Πρόσθεσε ότι «το άρθρο 18Ι αλλάζει συνολικά το αμυντικό δόγμα της χώρας, καθώς λέει ότι ελληνικές δυνάμεις μπορούν να συμμετάσχουν σε υπό γαλλική διοίκηση στρατιωτικές επιχειρήσεις που γίνονται στην περιοχή του Σαχέλ -μια ευρύτερη γεωγραφική περιοχή στην Αφρική, στην οποία ο γαλλικός στρατός αντιμετωπίζει ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις». Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε πως «ούτε η δεξιά κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή δεν πήρε την απόφαση να στείλει ελληνικά στρατεύματα στην πρώτη γραμμή όταν έγινε η εισβολή στο Αφγανιστάν».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «καμία ελληνική οικογένεια δεν θα ήθελε να δει το παιδί της να πηγαίνει σε επιχειρήσεις εναντίον τζιχαντιστών στην Αφρική» και πως «κανένας σώφρον πολίτης δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει αυτή τη στιγμή να εμπλακεί σε αντιπαραθέσεις με ακραία ισλαμιστικά δίκτυα σε ξένα εδάφη, γεγονός που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια της ελληνικής κοινωνίας». Κατόπιν αυτών, υπογράμμισε ότι «έχοντας θέσει εξαρχής αυτές τις δύο προϋποθέσεις και στο βαθμό που -όπως φαίνεται- τα δύο αυτά εξαιρετικά προβληματικά σημεία της συμφωνίας δεν θα αλλάξουν, θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία». Είπε ότι αυτή τη στιγμή «το μεγάλο έλλειμμα που έχει η χώρα -και αυτό δεν το αλλάζει η προμήθεια εξοπλισμών- είναι το γεγονός ότι δεν έχουμε ενεργητική εξωτερική πολιτική», σημειώνοντας ότι «ειδικά για το ζήτημα της Χάγης, έχει γίνει απόλυτα ξεκάθαρο ότι ο κ. Μητσοτάκης φοβάται να προχωρήσει λόγω των εσωκομματικών προβλημάτων που έχει με τον κ. Σαμαρά».