Ηλιόπουλος: Επικίνδυνο το πρωτόκολλο του 50%+1 για το κλείσιμο των σχολείων

Ηλιόπουλος: Επικίνδυνο το πρωτόκολλο του 50%+1 για το κλείσιμο των σχολείων

«Άμεσα μέτρα προστασίας για να μείνουν ανοιχτά»

Την ανάγκη να υπάρξει άμεσα «αύξηση στο βασικό μισθό», ώστε να στηριχθούν οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η κατανάλωση, «στην οποία βασίζεται η ελληνική οικονομία» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης. Πρόσθεσε πως έτσι υποστηρίζεται ένας «ενάρετος κύκλος για την οικονομική δραστηριότητα».

«Όταν το 2012 μειώθηκε κατά 23% ο κατώτατος μισθός και κατά 32% για τους νέους με το επιχείρημα ότι θα συγκρατηθούν η ύφεση και η ανεργία, τελικά ζήσαμε τη χειρότερη ύφεση και ανεργία, και όταν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2018 αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός και καταργήθηκε ο υποκατώτατος, και η κατανάλωση ενισχύθηκε και η ανεργία συνέχισε να μειώνεται», σημείωσε και πρόσθεσε: «Είναι λοιπόν και προς τον συμφέρον των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της οικονομίας η αύξηση του κατώτατου μισθού».

Όσον αφορά την πορεία της πανδημίας, ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ, ενώ κατέκρινε το γεγονός ότι «εν μέσω της κρίσιμης κατάστασης είμαστε η μοναδική χώρα που συζητάει κλείσιμο νοσοκομείων και συγχωνεύσεις κλινικών». Συμπλήρωσε, δε, ότι «τη μη ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας την πληρώσαμε με την αποτυχία των εμβολιασμών» και συνέχισε: «'Ανω των 60 και 70 ετών το 20% είναι ανεμβολίαστοι, ενώ άνω των 80 το 27%. Η κατάσταση αυτή συμβάλλει ώστε και τα σχολεία να λειτουργήσουν ως επιταχυντής της πανδημίας».

Χαρακτηρίζοντας «βαθιά επικίνδυνο το πρωτόκολλο του 50%+1 για το κλείσιμο των σχολείων, το οποίο πρέπει να αλλάξει τώρα», σημείωσε ότι «πρέπει να μείνουν ανοικτά τα σχολεία καθώς μια ολόκληρα γενιά κινδυνεύει να καταστραφεί μορφωτικά επειδή η κυβέρνηση δε μερίμνησε να λειτουργήσουν με ασφάλεια». Υποστήριξε ακόμη ότι «με μειωμένα τμήματα με λιγότερα παιδιά μπορούν να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα».