Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Πόση απόσταση χωρίζει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ποιος θεωρείται ο καταλληλότερος πρωθυπουργός

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Πόση απόσταση χωρίζει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ποιος θεωρείται ο καταλληλότερος πρωθυπουργός

Ποια είναι η γνώμη των πολιτών στην Ελλάδα για όλες τις πολιτικές παρατάξεις

Ακόμα το πάνω χέρι στην πρόθεση ψήφου των Ελλήνων έχει η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 11,5%, αν γινόντουσαν τώρα εκλογές, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Παράλληλα, σταθερό παραμένει το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για καταλλότερος πρωθυπουργός σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όμως χάνει και από τον.... κανένα.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 34,5% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ και σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση από την ίδια εταιρεία, η διαφορά τους μειώθηκε στο 10,5% από τις 13 μονάδες που ήταν.

Βεβαίως, μεγαλύτερη αξία έχει η απόσταση της τάξης του 11,5% μεταξύ των δύο κομμάτων, όσον αφορά τις έγκυρες ψήφους. Εκεί η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 36,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 25%. Το ΚΙΝΑΛ έχει 7%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%. Πάντως, αναποφάσιστο παραμένει το 9% των Ελλήνων.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό και πάλι ο Μητσοτάκης είναι μπροστά με 40%, ενώ ο Τσίπρας συγκεντρώνει την προτίμηση του 26% όσων ρωτήθηκαν. Σε κανέναν από τους δύο δεν έχει εμπιστοσύνη το 30% των ανθρώπων που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση.