Οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Φυλλάδιο της ΚΝΕ και ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Καμία επανάπαυση! Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!» είναι ο τίτλος φυλλαδίου της ΚΝΕ, με αφορμή τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τον 1 χρόνο από την καταδίκη των ναζιστών της Χρυσής Αυγής.

«Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013, ο αντιφασίστας μουσικός, Παύλος Φύσσας, έπεφτε νεκρός από μαχαίρι χρυσαυγίτη. Είχε προηγηθεί η δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών σε κομμουνιστές εργάτες στο Πέραμα, επιθέσεις σε μετανάστες και Έλληνες εργάτες.

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται 1 χρόνος από την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής. Η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου επιβεβαίωσε πανηγυρικά όλα όσα γνώριζε από πρώτο χέρι ο λαός μας, ότι δηλαδή η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική - ναζιστική οργάνωση, η οποία έχει στο ενεργητικό της δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις. Παρά την καταδίκη των ναζί της Χρυσής Αυγής και τη φυλάκιση στελεχών και μελών της, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι αιτίες που γεννούν και επωάζουν το αυγό του φιδιού είναι και σήμερα εδώ!» αναφέρει η ΚΝΕ.

Τονίζει ότι «το «αυγό του φιδιού» επωάζεται και γεννιέται στον κόρφο του συστήματος, αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά όπλα του κεφαλαίου, που ανάλογα με το πώς το βολεύει, πότε το αμολάει και πότε το μαζεύει, με στόχο να χτυπάει το εργατικό κίνημα, να τρομοκρατεί, να σπέρνει το φασιστικό δηλητήριο, να πρωτοστατεί στον ανορθολογισμό, στο να μη σηκώνει κανείς κεφάλι, σημειώνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Δεν ξεχνάμε - επισημαίνει στη συνέχεια η ΚΝΕ:

- Τις διασυνδέσεις των Χρυσαυγιτών με την αστυνομία και τους μηχανισμούς του αστικού κράτους.

- Τα λόγια του δολοφόνου Ρουπακιά στους αστυνομικούς αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: «Είμαι δικός σας. Είμαι της Χρυσής Αυγής.»

- Τις σχέσεις των ναζιστών δολοφόνων με εργοδότες και εφοπλιστές για το τσάκισμα των εργατικών λαϊκών αγώνων, όπως αποδείχτηκε περίτρανα από την επίθεση κατά των συνδικαλιστών - κομμουνιστών στο Πέραμα.

- Την επί δεκαετίες ασυλία που έχαιραν οι Χρυσαυγίτες, παρά τις δεκάδες καταγεγραμμένες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών και Ελλήνων αντιφασιστών.

- Τα 'πάρε-δώσε' τους με τα κόμματα του συστήματος. Δεν ξεχνάμε, για παράδειγμα, τις στενές σχέσεις τους με το γενικό γραμματέα της κυβέρνησης της ΝΔ, Μπαλτάκο, τα χαριεντίσματα με τον βουλευτή της ΝΔ, Κ. Μπογδάνο (κατά κόσμον 'κατά συρροή χαφιέ') ή τις …εξορμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο Καστελόριζο με τη συμμετοχή του ναζιστή Κασιδιάρη κλπ.» και προσθέτει:

«Η Χρυσή Αυγή αναδείχτηκε μέσα στη 'δημοκρατία' τους. Μέσα από τα συλλαλητήρια των Μακεδονομάχων και τη θολούρα των πλατειών των αγανακτισμένων, με αποπροσανατολιστικά και αντιδραστικά συνθήματα που εκτράφηκαν εκεί, όπως το 'έξω τα κόμματα - έξω τα συνδικάτα', που πολλοί προμόταραν, κόντρα στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα και μέσα από την αμέριστη στήριξη και προβολή πολλών ΜΜΕ. Σήμερα, διάφοροι ακροδεξιοί-'ψεκασμένοι' θύλακες αξιοποιούνται, για να κρύψει η κυβέρνηση τις εγκληματικές της ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας, στη μετατροπή του εμβολίου από ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης σε μέσο εκβιασμού, εργοδοτικής αυθαιρεσίας και κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων».

«Οι εργαζόμενοι και η νεολαία έχουν την πείρα και τη δύναμη να χαλάσουν τα σχέδια των καταπιεστών τους. Αρκεί να σημαδέψουν τον πραγματικό αντίπαλο: Τη δικτατορία του κεφαλαίου, το βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας. Να οργανώσουν την πάλη τους για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει, για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό» υπογραμμίζει η ΚΝΕ στο φυλλάδιό της.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Όσο ο φασισμός, ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία επιχειρούν να εμφανιστούν με άλλο μανδύα και σε άλλα κόμματα ως 'σοβαρή Χρυσή Αυγή', ο αγώνας για μια κοινωνία δημοκρατίας, ισότητας και αλληλεγγύης παραμένει πάντα επίκαιρος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την συμπλήρωση οκτώ χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ακόμη: «Οι αγώνες του αντιφασιστικού κινήματος και η εμβληματική παρουσία της Μάγδας Φύσσα όλα αυτά τα χρόνια οδήγησαν στην ιστορική καταδίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης και αποτελούν οδηγό για τους αγώνες του μέλλοντος».

Κλείνοντας υπογραμμίζει: «Οκτώ χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε. Τιμούμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, που με τη θυσία του άνοιξε το δρόμο για την καταδίκη των νεοναζί. Και στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά σε όσους αγωνίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουν να αγωνίζονται για να σταλούν οριστικά η ιδεολογία του μίσους και όσοι την εκπροσωπούν, εκεί που πραγματικά ανήκουν, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας».