Κωνσταντίνος Μπογδάνος: «Κίτρινη κάρτα» από Μαξίμου – «Ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά»

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: «Κίτρινη κάρτα» από Μαξίμου – «Ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά»

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου για το ζήτημα που προκάλεσε σάλο

«Κίτρινη κάρτα» έβγαλε το Μέγαρο Μαξίμου στον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο για τη διακίνηση στο διαδίκτυο δημοσίευματος ιστοσελίδας, το οποίο περιείχε ονομαστική λίστα με παιδιά μεταναστών από νηπιαγωγείο της Αθήνας.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για το ζήτημα που προκάλεσε σάλο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απάντησε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών:

«Αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών πόσο μάλλον των παιδιών. Αυτή η αρχή είναι αδιαπραγμάτευτη. Είναι αυτονόητο ότι όλα τα στελέχη της παράταξης πρέπει να ακολουθούν αυτή την αρχή. Η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος. Ήταν ένα λάθος που αναγνώρισε μεν ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά».

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Οι αντιδράσεις και η απάντησή του

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ενέργεια του βουλευτή της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη διαγραφή του από την Πειραιώς στρέφοντας τα πυρά του και προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη «σιωπή» του, όπως ανέφερε η Κουμουνδούρου.

«Η δημοσιοποίηση ονομάτων αλλοδαπών μαθητών νηπιαγωγείου από κυβερνητικό βουλευτή είναι μια άθλια, θρασύδειλη και ακροδεξιά πράξη. Χωρίς κανένα ελαφρυντικό» σχολίασε από την πλευρά του το ΚΙΝΑΛ.

Ανάμεσα σε αυτούς που αντέδρασαν, είναι και ο Γενικός Διευθυντής του Mega, Σταμάτης Μαλέλης, ο οποίος υπήρξε διευθυντής του κ. Μπογδάνου, όταν ο τελευταίος ασκούσε την δημοσιογραφία και ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

«Κωνσταντίνε γιατί πρέπει συνεχώς να μου υπενθυμίζεις πόσο δίκιο είχα που σε απέλυσα».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε για «λάθος» σημειώνοντας χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter:

«Χθες έγινε ένα λάθος, που διορθώθηκε και υπήρξε απολογία. Το δε σάιτ, που δεν μου ανήκει, σήμερα διέκοψε τη συνεργασία με τον υπεύθυνο για αυτό. Το δικό μου σφάλμα υπήρξε ότι έκανα ένα RT που δεν έλεγξα, πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα είχε αλλάξει. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού».