Οικονόμου: Το 80% της αύξησης του ρεύματος θα καλύπτεται από το κράτος

Οικονόμου: Το 80% της αύξησης του ρεύματος θα καλύπτεται από το κράτος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

«Το 80% της αύξησης του ρεύματος θα καλύπτεται από το κράτος», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, το πακέτο μέτρων ξεπερνά τα 3,5 εκατ. ευρώ και το πιο σημαντικό είναι, ότι μειώνονται οι φόροι και αυξάνονται τα εισοδήματα. Επίσης, είπε, δημιουργείται μια ασπίδα προστασίας στον κόσμο για όλα αυτά που πέρασε.

Σχετικά με την αύξηση του ρεύματος, διευκρίνισε ότι η επιδότηση αφορά σε όλα τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Υποστήριξε δε, ότι οι ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν, γιατί διαφορετικά θα χάσουν πελάτες. Επίσης, όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα υπάρξει και αύξηση κατά 20% του επιδόματος θέρμανσης.

Όσον αφορά την μείωση του ΕΝΦΙΑ, είπε πως και αυτό το μέτρο αφορά όλους τους πολίτες και συμπλήρωσε ότι το 2022 ο ΕΝΦΙΑ θα είναι ακόμα μικρότερος. Ο κ. Οικονόμου ανέφερε, ότι αύριο Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου θα δοθούν διευκρινίσεις για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.