Νέα δημοσκόπηση: Πώς διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση: Πώς διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Πώς βλέπουν οι πολίτες τη διαχείριση της πανδημίας

Απώλειες καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη δημοσκόπηση που έγινε μετά τις μεγάλες φωτιές που συγκλόνισαν τη χώρα, αλλά διατηρεί το προβάδισμα.

Σύμφωνα με την έρευνα της GPO για την εφημερίδα «Τα Νέα», η ΝΔ συγκεντρώνει 34,5% (με απώλειες 2 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με την τελευταία μέτρηση), έναντι 24,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην αντίστοιχη δημοσκόπηση του Ιουνίου, τα δύο κόμματα συγκέντρωναν 36,5% και 24,1% αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα, το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνει 6,4% έναντι 6,7% που συγκέντρωνε τον Ιούνιο. Ακολουθούν ΚΚΕ με 6%, Ελληνική Λύση με 4,1% και ΜέΡΑ25 με 3%.

Δημοφιλέστερος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συγκεντρώνει 49,8% θετικές γνώμες έναντι 31,6% του Αλέξη Τσίπρα, 27,8% του Δημήτρη Κουτσούμπα, 25,7% της Φώφης Γεννηματά, 16,1% του Γιάνη Βαρουφάκη και 11,8% του Κυριάκου Βελόπουλου.

Επιπλέον, το 49,4% (ναι και μάλλον ναι) πιστεύει πως ο πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης έναντι του 35,9% που δεν διαβλέπει επερχόμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Πανδημία

Ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, το 54,9% κρίνει αρνητικά την διαχείριση της κατάστασης στην περίοδο που βρισκόμαστε.