Οικονόμου: Πιθανή επέκταση υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους

Οικονόμου: Πιθανή επέκταση υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους

«Δεν μπλοφάραμε για τα μέτρα, και κάποιοι το είδαν αυτό»

Στην επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αφήνοντας το ενδεχόμενο ανοιχτό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας υπάρχει στο τραπέζι ανάλογα με το ρυθμό των εμβολιασμών, και αυτό άφορα όλες τις επαγγελματικές ομάδες όπως εκπαιδευτικούς ή σώματα ασφάλειας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα προχωρήσουμε σε ό,τι πρέπει να προχωρήσουμε».

Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα ανεβουν τα ποσοστά εμβολιασμού, λέγοντας ότι από τις 16 Αυγούστου έχουν κλειστεί 170.000 ραντεβού εκ των όποιων τα 7.000 αφορούν
υγειονομικούς.

Δεν μπλοφάραμε για τα μέτρα, και κάποιοι το είδαν αυτό σχολίασε. «Δεν βάζουμε κανέναν απέναντι, απέναντι έχουμε την πανδημία» είπε ο κ. Οικονόμου.

Σε ερώτηση για το αν η αναστολή εργασίας μπορεί να γίνει απόλυση, σημείωσε ότι «αν οι αναστολές κρατήσουν σε μεγαλύτερο χρονικό εύρος, κάποια πράγματα θα επανεξεταστούν». «Η συζήτηση δεν πρέπει να είναι στη διάσταση της απόλυσης ή των συνεπειών που θα έχουν αν δεν εμβολιαστούν» διευκρίνισε πάντως.